Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BARTEK - Jak na moderatora to trochę wstyd nie czytac tematu postu a potem jeszcze dalej szerzyc herezje "Dywagacji na temat za ile kupić E28 ciąg dalszy" samochód diesla mie nie pasuje i nie masz mnie co do niego namawiac bo niedawno poszła na allegro identyczna e28 tylko w benzynie za 4800 ale niestety miała do zrobienia progi nadkola i parę innych rzeczy za jakieś pewnie 3 tyś w samochodzie diesla będzie podobnie bo wiem co piszę on o swoim samochodzie "i jakie problemy będzie miał nowy właściciel wie tylko on :)" jak to napisał w jednym poście, poza tym jak tak ją kochasz to zawsze możesz sobie jakiś garaż zbic gdzies za domem...

Drogi kolego najpierw poczytaj troche forum a następnie pomyśl zanim coś napiszesz.Przez dywagacje miałem na mysli temat który w każdym przypadku się uaktywnia....jak byś czytał forum to bys to wiedział.Ja Cię do niczego nie namawiam a już tym bardziej do samochodu Diesla.Napisałem tylko że ten kto zna ten samochód wie że jest warty tej ceny.Jeśli nadal bedziesz kontynuował swoje kiepskie wywody i obrażanie kolegów dostaniesz ostrzeżenie :nienie: Mimo wszystko życze powodzenia w znalezieniu auta :cool2:

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A rdza na progach to jest najmniejszy problem, bo prawie w każdym E28 gdzieś znajdzie się rdza.

No rzeczwyście, prawie w każdym... :mrgreen: :8) :wink:

* * *

MAJSU, nie żołądkuj się, bo w pierwszym poście nie napisałeś jaką sumą dysponujesz na wszystkie wydatki.

A moja wymarzona E28 ma byc z 1987 r Shadow Line Silber metallic 520i z beżową tapicerką i najbogatszym wyposażeniem ale to akurat nie jest juz takie ważne.

Jeżeli chcesz konkretnie akurat taką, a nie inną, to cierpliwie szukaj.

Może znajdziesz taką drugą jak w Hannoverze. Jutro, albo za rok.

Po Niemczech jeździ ponad 17 tys. czynnych E28.

Z cudzego doświadczenia (tak samo wymagających, zaprzyjaźnionych kupujących) wiem, że w końcu w 90 % przypadku kupują inny model.

8000 PLN na całość (samochód + opłaty + niezbędne naprawy), to nie jest dużo w przypadku E28. To suma ledwie wystarczająca.

Minimum 2000-2500 PLN wydasz zaraz po zakupie - na 100 % - na wymianę płynów, normaliów i niezbędne naprawy, nawet jeżeli będziesz dziubać własnoręcznie, nawet jeżeli to będzie egzemplarz z Niemiec. Chyba że będziesz sztukować.

Czy warto brać E28 za 1900 PLN :?:

Obejrzeć można, do kupowania nikt nie zmusza.

"Stan bardzo dobry" czytaj "stan bardzo dobry jak na ten rocznik", a to mocno zmienia postać rzeczy... Ludki w Polandzie często nie mają świadomości co to jest samochód w stanie bardzo dobrym. Bo nigdy w swoim życiu takim nie jeździli.

LAGDULA Ty chyba nie powinieneś zabierac głosu skoro swojego szrota i parcha kupiłeś za 150 ojro

Znasz bajkę o Kopciuszku :?: :wink: :mrgreen:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

PERON proszę cię nie snuj swoich domysłów co do tego co chcę kupic i za ile dobrze ?? Tak samo ja mogę napisac że prawdopodobnie jestes fanem różowych rajtuz... To ile chce przeznaczyc na samochód i w jakim stanie chce go kupic to moja sprawa i nie intersują mnie WOGÓLE twoje wywody na ten temat jeżeli chcesz się w tej kwestii wypowiedziec to załóż sobie inny temat ja założyłem ten z myślą że ktoś mi pomoże a "WY" "ZNAWCY" zamiast pomóc zaczeliście snuc swoje wywody na inne tematy zapoznalibyscie się najpierw z regulaminem forum co ?? Bartek jestes moderatorem tak ? I chcesz mi dac ostrzezenie ?? Za co ?? To nie ja "zaśmiecam" ten temat bezsensownymi komentarzami które wcale nie pomagą w sprawie do której ten post został założony a po drugie nikogo tu nie obrażam proszę ja ciebie ! Jedynie odpowiadam na zaczepki które nie ja zacząłem Panie Moderatorze. 130Rapid "

MAJSU, nie żołądkuj się, bo w pierwszym poście nie napisałeś jaką sumą dysponujesz na wszystkie wydatki. " Nie napisałem bo nie po to był ten post założony... Na tym był zakończył. Kupiliście już swoje E28 to bardzo dobrze też bym się napewno cieszył z mojego wymarzonego smaochodu ale jeżeli nie zamierzacie pomóc komuś kto chcę zacząc swoją przygodę z youngtimer`ami z powodu ze chce kupic cos za jak WY uwazacie zbyt małe pieniądze albo jakiegos innego powodu, chociaz wcale nie znacie "tematu" to nie udzialajcie się bardzo was proszę zaśmiecając tylko post waszymi bezsensownymi opiniami. Dziękuję i dużo zdrowia zyczę jak zawsze mawia Pani z mojego pobliskiego sklepu...

Opublikowano

W takim razie pozdrow pania ze sklepu.

Wydaje mi sie, ze gdybys potrafil wylowic sens z naszych wypowiedzi nie uwazalbys ich za bezsensowne.

Nie polecam youngtimera, bedziesz sie jeszcze bardziej denerwowal niz teraz. Szkoda zdrowia.

Pozdrawiam

Opublikowano
LAGDULA Ty chyba nie powinieneś zabierac głosu skoro swojego szrota i parcha kupiłeś za 150 ojro ?

Bardzo mi przykro skoro tak uwazasz. Ja swojego "parcha" kupiłem za 150 eur tylko dlatego że nie miał TUV'u i nikt nie chciał go doprowadzic do stanu używalności w NIemczech. Za duzo by to kosztowało. Mój parch przeszedł gruntowna renowację blacharsko-lakierniczą. Poza tym jest w doskonałej kondycji technicznej i ma idelane wnetrze. Dbam o nią jak moge, zresztą własnie wszedłem umorusany do domu bo montowałem jakies brakujące nadkole i poprawiałem pewne braki. Nie jeżdze nią na codzien bo szkoda mo jej ale pieszcze jak tylko mogę. W tej chwili całkowity koszt wynosi około 8000 PLN (razem ze sprowadzeniem, rejestracją ubezpieczniem, renowacja, zakupem alusów, i innych pierdól). Wiem ze za 2000 EUR miałbym pewnie równie idealną e30 z niemiec ale przypuszczam że w tej chwili znalezc model z przed liftingów (do 1985 roku) jest ciezko. Poza tym lubie majsterkowac. Zreszta włascicelka mojej beci urodziła sie w 1923 roku i dopóki nie zmarła dbała o nią wyjątkowo. Kupiłem ja przez przypadek, ale z checią dania jej drugiego życia. Pekło by mi serce jesli by ją zezłomowali.

Jesli nie wierzysz jak wyglada zerknij tutaj. http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=30592

Odzywam sie dlatego ze chce ci pomóc. Chce abyś uniknął zbednych, niemiłych doświadczen z Youngtimerami. Nie wywołuje konfiktu, tylko doradzam.

Miałem zamiar ci odszczeknąc dosyć ostro na twoją wypowiedz ale stwierdziłem że spróbuje jeszcze raz. Zresztą poslałem ci link i zaproponowałem pomoc w zakupie samochodu w niemczech.

Zacznijmy wiec jeszcze raz: Uważam że za 2000 PLN nie kupisz nic dobrego, tym bardziej w Polsce. Ile chcesz przezanaczyć na swoją wymarzoną E28 i czy Diesla ci faktycznie nie odpowada? Naprawdę jest zadbana i w rozsadnych pieniadzach.

Nikt tutaj nie życzy ci źle a Rapid i Bartek mają najwiecej do powiedzenia poniewaz są świeżo po zakupach E28.

Opublikowano
Rozumiem rozumiem ja jestem jak najbardziej pokojowo nastawiony ale troszkę mnie zdenerowały te niema co ukrywac troszkę "sarkastyczne" uwagi... Zauważyłem już dawno że w Polsce nic nie kupię bo jeżeli coś już jest to najczęściej zagazowane zdezelowane rzęchy albo igiełki z którymi właściciele nie chcą się rozstac i w sumie im się nie dziwię :) Poza tym szukam Shadow Line`a a te były robione o ile sie dobrze orientuje tylko przez rok w 87 co jeszcze bardziej zawęża pole wyboru... A że za 2 tyś nie kupi się dobrej E28 to się nie zgodzę bo znalazłem taki egzemplarz sprowadzony z Niemiec do sprzedania za 2 tyś środek stan idealny blachy do kosmetycznych poprawek mechanika i silnik bez zarzutu ale okazało się przy finalizacji że włąściciel niema domkumnetu o werejestrowaniu samochodu z Niemiec i nici wyszły z transakcji :/ Drugi raz pojechałem po samochód do Katowic czyli ponad 300 km z pieniędzmi pewny że dobije targu :o Na zdjęciu samochód był igiełka cena 5 tys niestety po dojechaniu właściciel stwierdzil ze sie nie dogadalismy o on chce 6 tys po obejrzeniu do zrobienia byly 4 reperaturki nadkoli obydwa progi (dziuuuury) troche rdzy pod maską no i śmierdziało benzyną w środku więc powiedziałem że wezmę za 4500 ale typek się nie zgodził... Nie wziąłem jej bo obawiałem się że naprawy mnie wyniosą ponad 3 tys a i tak nie będzie idelanie.. teraz sądzę że jedyna nadzieja w Niemcach :) ale koszt sprowadzenia jest baaaardzo wysoki razem z kosztami rejestracji itd wychodzi nawet ponad 3 tyś zł za same głupie opłaty więc nawet jeżeli znajdę samochód za 2 tys ojro to z opłatami wyjdzie mnie 11 a niech bym chciał wymienic naewt opony koleny tysiąc i powoli robi się baaaardzo drogi interes ale wierze że da się coś znaleźc do 8 tyś ze sprowadzeniem...
Opublikowano
Oczywiście nie wspominam o innych wycieczkach do Poznania i innych miast gdzie się też parę razy naciąłem na stare trupy więc wcale nie szukam w pobliżu domu bo zjeździłem już ładnych pare set kilometrów w poszukiwaniu mojej E28... A co do twojej E30 to rzeczywiście wygląda ślicznie szczególnie wnętrze jak z salonu naprawdę musi się pięknie prezentowac na drodze !! :cool2: Z benzyny nie zrezygnuje na rzecz diesla bo podoba mi się jego brzmienie !! No i jak już powiedziałem kolor musi byc Siber metallic albo jasny delfin czarne, czerwone, białe, złote, zielone, granatowe odpadają... Nadal żałuje że nie udało mi się kupic tej E28 z hanoweru ale co mogę poradzic sam bym sie nie dogadał w urzędzie z tablicami i tym wszytskim... Pzdr
Opublikowano
Ja swojego "parcha" kupiłem za 150 eur tylko dlatego że nie miał TUV'u i nikt nie chciał go doprowadzic do stanu używalności w NIemczech. (...) Kupiłem ja przez przypadek, ale z checią dania jej drugiego życia. Pekło by mi serce jesli by ją zezłomowali.

...i tak oto dobry i sprawiedliwy książę dostrzegł w nędznym Kopciuszku prawdziwą księżniczkę. :twisted2: :twisted2:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
OT: heh mistrzu widziałeś Kopciuszka - sam wiesz :D
Opublikowano

bardzo dobrze ze chcesz zakupic E28 :cool2:

bardzo fajne i wdzieczne autko :mrgreen:

tata zakupil 535i (bez gazu) pol roku temu w polsce

http://img149.imageshack.us/my.php?image=hpim03806ov.jpg

za 2100zl stan moim zdaniem dobry jak na ten wiek i cene ogolnie fajna ale jest w niej duuuzo roboty i pod wzgeldem blacharki(przod 2 blotniki i maska) i pod wzgledem mechanicznym (szczegolnie zawieszenie) po podliczeniu suma ta wzrasta i to duzo (mimo iz mamy wlasny zapas czesci bo tak zamiast sprzedawac np Bartkowi to bedziemy wkladac w nasza...) a jak wzratsa to sie wyrownuje z cena w niemczech chociaz tam auta tez nie sa idealne...

i jeszcze jedno mam pytanie e28 jest duzo ale czy musi byc 2,0?? jak sie trafi np. 2,8 to juz nie moze byc??

szukaj auta codziennie wszytskie ogloszenia przewertuj a noz sie trafi czego zycze :cool2:

hmm i jescze jedno z zewnatrz ma wygldac tak jak 524td kolegi DIESLA??

jesli tak to moze sie warto zastanowic??

moje modele
Opublikowano
PERON proszę cię nie snuj swoich domysłów co do tego co chcę kupic i za ile dobrze ?? Tak samo ja mogę napisac że prawdopodobnie jestes fanem różowych rajtuz... To ile chce przeznaczyc na samochód i w jakim stanie chce go kupic to moja sprawa i nie intersują mnie WOGÓLE twoje wywody na ten temat jeżeli chcesz się w tej kwestii wypowiedziec to załóż sobie inny temat ja założyłem ten z myślą że ktoś mi pomoże a "WY" "ZNAWCY" zamiast pomóc zaczeliście snuc swoje wywody na inne tematy zapoznalibyscie się najpierw z regulaminem forum co ?? Bartek jestes moderatorem tak ? I chcesz mi dac ostrzezenie ?? Za co ?? To nie ja "zaśmiecam" ten temat bezsensownymi komentarzami które wcale nie pomagą w sprawie do której ten post został założony a po drugie nikogo tu nie obrażam proszę ja ciebie ! Jedynie odpowiadam na zaczepki które nie ja zacząłem Panie Moderatorze. 130Rapid "

MAJSU, nie żołądkuj się, bo w pierwszym poście nie napisałeś jaką sumą dysponujesz na wszystkie wydatki. " Nie napisałem bo nie po to był ten post założony... Na tym był zakończył. Kupiliście już swoje E28 to bardzo dobrze też bym się napewno cieszył z mojego wymarzonego smaochodu ale jeżeli nie zamierzacie pomóc komuś kto chcę zacząc swoją przygodę z youngtimer`ami z powodu ze chce kupic cos za jak WY uwazacie zbyt małe pieniądze albo jakiegos innego powodu, chociaz wcale nie znacie "tematu" to nie udzialajcie się bardzo was proszę zaśmiecając tylko post waszymi bezsensownymi opiniami. Dziękuję i dużo zdrowia zyczę jak zawsze mawia Pani z mojego pobliskiego sklepu...

To jak My jestesmy ZNAWCY wg Ciebie to mysle ze raczej nikt poza juz dorzucaniem do pieca nic Ci nie podpowie.

Faktem jest ze nie wiem ile chcesz przeznaczyc na BMW ale czytajac to co piszesz mozna bylo sie domyslec ze niewiele. Jesli sie jednak myle polecam e28 za 6500 euro stoi przepiekna na ebay silnik benzynowy a nie jakis "parchowaty" diesel.

Ponadto zaufaj raczej ludziom co maja stycznosc z E28 dluzej niz swiezakom po zakupie. Czekam z niecierpliwoscia co za "okaz" kupisz .... ale juz tylko po to zeby powiedziec .. a nie mowilem :twisted2:

Opublikowano
PERON Człowieku no dobijasz mnie normalnie ?! ZACZNIJ CZYTAC POSTY dobrze ?? A potem się wypowiadaj okej ?? Pomoge ci trochę i zacytuje parę wypowiedźi bo widzę że ogranięcie dla ciebie naraz 3 stron tekstu przekracza twoje możliwości
Peron "czytajac to co piszesz mozna bylo sie domyslec ze niewiele"
Majsu_WuWua "Na moją Becinkę chcę przeznaczyc mniej więcej 8 tyś zł"
No chyba że dla ciebie 8 tyś to niewiele ? Ale ty swój za mniejsze sprzedajesz a podobno jest w świetnym stanie...
Opublikowano
PERON Człowieku no dobijasz mnie normalnie ?! ZACZNIJ CZYTAC POSTY dobrze ?? A potem się wypowiadaj okej ?? Pomoge ci trochę i zacytuje parę wypowiedźi bo widzę że ogranięcie dla ciebie naraz 3 stron tekstu przekracza twoje możliwości
Peron "czytajac to co piszesz mozna bylo sie domyslec ze niewiele"
Majsu_WuWua "Na moją Becinkę chcę przeznaczyc mniej więcej 8 tyś zł"
No chyba że dla ciebie 8 tyś to niewiele ? Ale ty swój za mniejsze sprzedajesz a podobno jest w świetnym stanie...

8tys. za takiego "wymarzonego" youngtimera to naprawde malo. I nie sadze zeby akurat ktos taki jak Ty przewyzszał moje zdolnosci czytania ze zrozumieniem i wyciaganiem odp. wnioskow. Z ciarkami na plecach czekam na post ze zdjeciami Twojego zakupu ... ale tylko zeby sie posmiac

No i moje auto jest na pewno w lepszym stanie niz cokolwiek co Ty kupisz ponizej 10.000zl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cisnij Majsu !! Sorki ze nie odpowiedziałem ale wyleciało mi z gowy, poza tym nie byłem w Niemczech od 3 miesiecy.
Opublikowano
Cisnę cisnę jutro z rana jade to zobaczymy wiem że do zrobienia sa dwie krzywki ?? Co to ?? Tylni zderzak do wymiany bo rdzewieje w środku ponoc bardzo zadbany rdzy oprocz tylniego zderzaka brak.. OBY ! :) Właściciel chyba jest w porządku okazało się że on też był ogladac tą 520 która jakiś czas temu była na Allegro z Katowic też się naciął i mówi że ta a tamta to niebo i ziema ;) hehe... A tak na marginiesie to ciekawe ile jeszcze osób się tłukło do Katowic żeby się rozczarowac echh niestety są ludzie i parapety !
Opublikowano

Witam jako szczęśliwy właściciel BMW E28 520i Shadow Line :D Samochód ma przejchane 156 tyś na 90% jest to oryginalny przebieg świadczą o tym papiery oraz stan samochodu, cały oryginalny wydech i większośc części samochód ma praktycznie zero rdzy jedynie w progach zaczynają się robic dziurki ale to nie będzie problem no i tylni zderzak jest cały podziurawiony niestety... Środek jest w BDB stanie niebieski welur żadnych przetarc czy dziur... Wyposażenie: El szyby i lusterka, wspomaganie, szyberdach centralny zamek, alufelgi 14. Do zrobienia jest katalizator i przekładnia kierownicza bo ma luz więcej się nie dopatrzyłem ale muszę podjechac do jakiegoś mechanika ! A no tak za samochód zapłaciłem 3 tyś jestem 3 właścicielem drugim w Polsce i co gdzie są ci "znawcy" którzy twierdzili że 8 tyś to za mało za youngtimera w dobrym stanie ?? He ?? :mrgreen:

http://http://img143.imageshack.us/img143/3496/becinka2yx5.jpg

Opublikowano
Cudna !! Nikt nie mówił że nie znajdziesz tanio e28. Policz teraz ładnie wkład w samochód jaki bedzie :mrgreen:
Opublikowano

auto jest cudne :mrgreen:

w sumie z zewnatrz takie jak nasze :cool2:

a co do wkladu to hmm moim zdaniem nawet w drogim trzeba cos zrobic :D

a tak pozatym nawet jesli wyjdzie wiecej to zawsze jest satysfakcja ze ma sie taki samochod jak sie chcialo bynajmniej z zewnatrz :mrgreen:

jescze raz gratulacje i witamy wsrod wlascicieli najpiekniejszej "piatki" jaka wyszla :cool2:

moje modele
Opublikowano
ladne autko :cool2: dobry zakup... jednak sie nie zgodze ze E28 jest najpiekniejsza generacja Seri 5, uwazam ze E12 duuuuuzoooo piekniejsze!

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."