Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy wychodzily wersję kolektorów dolotowy bez klap wirowych?

Przeglądałem ostatnio ebay i zauważyłem dwa kolektory bez klap wirowych. Czy takowe wychodzily?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ponoć one są do łagodniejszego gaszenia silnika oraz do wywoływania zawirowań w celu lepszego spalania. Nagle po zmianie kolektora to wszystko jest nie potrzebne?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Nie wiem czy mój tok myślenia jest właściwy, ale wydaje mi się że auto które ma DPF-a to ma także klapki. Ja fabrycznie nie mam ani tego ani tego i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy ;)

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Ja w swojej e53 2005 rok.3l.disel.nie miałem.klapek.mam.caly kolektor ori bez klapek i nie mam termostatu rgr tego plastikowego
Opublikowano

Też nie mam dpf ani kolektora klapkami. Zastanawia mnie czy czego wychodzily dwie wersje z oraz bez klap wirowych. I czy spełniają ta sama emisję spalin.

Opublikowano
I czy spełniają ta sama emisję spalin.

Nie spełniają, mam tak samo i diagnosta z Dekry nie dał mi zielonej plakietki - Euro4.