Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Ile masz do 100? z 7-8 sekund tam wychodzi? Fabrycznie 8.5 powinno być, więc lepiej niż w normie.

Z tego co czytałem 523 często zaskakują pod względem mocy i na dyno wychodzi więcej niż fabryka specyfikowała.

Tutaj masz więcej info z wykresem.

http://www.dziadkowozy.com/viewtopic.php?f=32&t=1522&start=20

Opublikowano
Mam 523i w automacie. Na benzynie 8,6 do setki na gazie 9,6 na hamowni jeszcze nie byłem ale sprawdzę niedługo , ogólnie w miare idzie podejrzewam że manula bym przegonił Niesprawdzalem auta po usunięciu środka katalizatora i założeniu nowego czujnika wałka rozrządu może jeszcze lepiej pójdzie
Opublikowano (edytowane)

Automat minimalnie wolniejszy jest. Ale taka różnica między benzyną, a gazem? Proponuję sprawdzić, czy instalacja jest dobrze wyregulowana, bo u mnie nie ma różnicy w przyspieszeniu między benzyną, a lpg. Mam instalację AEB King na wtryskach Barracuda. Co do katalizatora to po usunięciu będzie raczej gorzej niż lepiej...

Co do wątku u mnie M52TUB25 w manualu potrzebuje ok. 8-8.3 sek.

Edytowane przez Lupus505