Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

czy ktoś z was się orientuje czy taka rzecz jest do wykonania lub robił u siebie coś takiego ?

chodzi mi o takie coś jak jest w mercedesie to, że np. wchodzimy do auta odpalamy i wybieramy sobie tryb jazdy sport lub sport + pojeździmy sobie jakiś kawałek i później gasimy auto i jak wiemy, niestety po ponownym odpaleniu mamy samochód w trybie comfort a chciałbym, żeby został w trybie sport lub sport +, tak jak da się zrobić w przypadku systemu S/S.

Opublikowano

Co do trybu jazdy to nie da się tego zrobić.

Natomiast start stop można wyłączyć całkowicie lub ustawić by zapamiętał ostatnią pozycję (np. wyłączone).

Opublikowano
Pamięć start stop to dla mnie najlepszy mod w każdym kolejnym aucie, poziom frustracji wywoływany przez start stop po dojeździe do pierwszych świateł spada całkowicie :mrgreen:
Opublikowano
Tak :) w dziale 3/4 dużo osób to ma zrobione. Dziqusek może to zrobić jak i np odtwarzanie filmów podczas jazdy, w sierpniu chciałbym to u siebie zakodować również.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dzieki :) Muszę się porozglądać żeby powprowadzać takie mody :)

Opublikowano
Co do trybu jazdy to nie da się tego zrobić.

Natomiast start stop można wyłączyć całkowicie lub ustawić by zapamiętał ostatnią pozycję (np. wyłączone).

Szkoda :(

Pamięć start stop to dla mnie najlepszy mod w każdym kolejnym aucie, poziom frustracji wywoływany przez start stop po dojeździe do pierwszych świateł spada całkowicie :mrgreen:

Ja już się tak przyzwyczaiłem do wyłączania, ze podczas wsiadania do auta naciśnięciu przycisku s/s engine od razu naciskam przycisk wyżej, ale nie powiem, ze jednak dokodowanie pamięci tego jest o wiele wygodniejsze i to zrobię wkrótce :)

Gregor jak jesteś z Wawy to dziqusek często tam prowadzi grupowe kodowanie i ja się na takie w sierpniu zamierzam wybrać, jeśli będzie :cool2:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Gregor jak jesteś z Wawy to dziqusek często tam prowadzi grupowe kodowanie i ja się na takie w sierpniu zamierzam wybrać, jeśli będzie :cool2:

Daj znac jak będziesz się umawiał, chętnie się przyłącze :)

Opublikowano

Daj znac jak będziesz się umawiał, chętnie się przyłącze :)

Nie ma problemu ja na 100% będę się umawiał w sierpniu przed wyjazdem na wakacje bo planujemy jechać samochodem, więc potrzebuje pare rzeczy dokodować :

- logo m-performance zamiast bmw na desce

- cyfrowy predkosciomierz

- odtwarzanie filmow z usb i podczas jazdy

- pamiec systemu s/s

• Zarejestrowani
Opublikowano

Panowie obecnie planuje być w okolicach stolicy albo 15-18.06, albo 22-25.06 - gdyboy ktoś chciał się spotkać to zapraszam serdecznie, na pewno w dziale będzie stosowne info :cool2:

Najbliższy weekend jedziemy do szkocji na kilka kursów i przy okazji największy zlot w UK , być może jakieś nowe ciekawe pomysły/opcje ze sobą przywioze ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer