Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tydzień temu zakupiłem BMW E39 523i 1998rok

i mam problem z autoalarmem oraz z zamykaniem i otwieraniem samochodu z pilota,

przechodząc do rzeczy, gdy samochód stoi na słońcu bardzo ciężko jest go otworzyć lub zamknąć z pilota( z bliska jest to niemożliwe, z 10-15 metrów czasami łapie)

kluczykiem nie mogę otworzyć bo poprzedni właściciel zmienił stacyjkę albo zamek w drzwiach, jeszcze jeden problem który łączy się z tym to jak już zamknę samochód to zawsze powinien "piknąć" 3 razy, lecz czasami tego nie zrobi i po jakimś czasie autoalarm sam się włączy i zacznie "wyć"(potem muszę sam go wyłączyć bo nieprzestanie aż do wyczerpania się aku), nie wiem w czym jest problem, byłem dzisiaj u elektryka i powiedział że poniżej 500zł się nie obejdzie(wymiana całego autoalarmu), to podziękowałem. Może ktoś miał już podobny problem i go rozwiązał tańszym sposobem?

Z góry dzięki za pomoc :)

PS. Baterie w pilocie wymienione jako pierwsze po zauważonej usterce(nic nie pomogło).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj miesiąc produkcji auta.

Czy alarm, który masz jest oryginalny czy dokładany?

pzdr

yaz

Opublikowano
22.05.1998 dokładna data, a alarm nie wiem czy był dokładany czy oryginalny. Jak mogę to sprawdzić ?
Opublikowano
Alarm jest raczej dokładny, i zauważyłem jeszcze jedna rzecz, Jak zamknę z pilota to czasami guzik od drzwi kierowcy się nie schowa do konca(drzwi są zamknięte) i wtedy samochód wyje, a jak się schowa to jest wszystko dobrze
Opublikowano

To obstawiałbym, że gdzieś coś nie kontaktuje przy sterowaniu ryglem tych drzwi - dlatego alarm reaguje. Albo centralka alarmu gdzieś nie styka albo już gdzieś w drzwiach - przynajmniej od tego bym zaczął.

Pzdr.