Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od strony prawego przedniego kola dobiega jakis odglos, takie jakby przeskakiwanie, chrobotanie, nie wiem jak to opisac :? nie mam pomyslu co to moze byc, bo mam nowe tarcze i lozysko, dodam tylko ze przed wymiana tych elementow tez byl ten odglos. ten odglos zaczyna byc slyszalny juz przy malych predkosciach od 20km/h wydaje mi sie ze jakby kolo bylo zle wywarzone to przy wyzszych predkosciach pojawil by sie ten odglos, bo nic wiecej nie przychodzi mi juz do glowy :worried:

aha kola sa dokrecone :D

Opublikowano

Miał ktoś ostatnio takie odgłosy przy powolnej jeździe i podobno przyczyną był uszkodzony mechanicznie czujnik ABS.

Jeśli mnie pamięć nie myli to był to Wawryl.

Opublikowano
Ja właśnie miałem chrobotanko w ole u mnie przyczyną był czujnik ABSu zaczepiał o piastę zobacz kolego czy przypadkiem blacha ta za tarczą o coś nie zaczepia, A i jescze jak klocki? Założyłeś nowe czy stare do nowych tarcz? :lol: I jakie masz tarcze ja miałem kiedyś w E34 założone nowe które po przejechaniu niespełna kilkuset kilometrów rozchartowały się i w wyniku tego jak się można domyślać znowu fale Dunaju :lol: Przejżyj też oponę może jakaś niespodzianka w niej siedzi. A co do ogłosu poniżej 20km/h może być tak że puźniej już go nie słyszysz a jest.
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
klocki byly wymieniane razem z tarczami, opona i felga niby ok, ale jeszcze sprawdze na zapasie czy bedzie to samo. jesli tak to co to moze byc?? trzeba zmienic auto??? :twisted: