Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem ze podobny temat już był ale proszę o pomoc. Jestem od niedawna posiadaczem bmw 525 i dziś na postoju po skasowaniu serwisu i oleju i po ponownym włączeniu zapłonu wyskoczył mi błąd w RPA run fiat system error. Wiem ze to system czujników ABS który monitoruje ciśnienie w kołach. Nie mogę tego zresetować ani nic zrobić w menu RPA a komputer każe zgłosić się do serwisu. Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Sprawdz cisnienie w kołach , u mnie też potrafił wyskoczyć błąd pare razy pod rząd ale dało się skasować ,juz nie pamiętam dokładnie jak ,ale na pewno w i-drivie grzebałem
Opublikowano
Dziś spróbuję chociaż wczoraj próbowałem i nic ale może coś przegapiłem. Z tego co się orientuje to nie pokazuje mi nic o ciśnieniu tylko ze system uległ awarii.
Opublikowano
Taka ciekawostka ,żeby skasowac błąd na pewno musisz stanąć w czasie jazdy nie da rady skasować
Opublikowano
Taka ciekawostka ,żeby skasowac błąd na pewno musisz stanąć w czasie jazdy nie da rady skasować

Okazało się ze to było chwilowe. Następnego dnia błąd sam się wykazywał i jest ok. Widocznie to taki urok tych aut a być może stałem w jakimś dołku i komputer źle to odczytał. Pozdrawiam.

Opublikowano
Czasami błąd systemu RPA jest spowodowany przez problemy ze sterownikiem EHC, czyli pneumatycznej regulacji tylnej osi. Zobacz profilaktycznie czy w piance pod kołem zapasowym jest sucho. Masz dach panoramiczny?