Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli bez zewnętrznej ingerencji nie da rady tego przywrócić? Czy możliwe, że przyczyną utracenia tej opcji było podłączenie tego pendriva z nowymi mapami bez robienia aktualizacji?
  • Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale co ci nie działa.

Ściąganie czy płyta bo ja mam problem z West. Piszę że wersja nawigacji jest błędna

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Po włożeniu pierwszej płyty mam komunikat: The navigation DVD is unreadable. Później jest pytanie czy kontynuować update, do wyboru tak lub nie, cz wybiorę tak czy nie to wychodzi do menu. Nagrywałem na Verbatimie i prędkość x1, nawet drugi raz wypaliłem i ten sam problem. Czyli musi być coś nie tak z danymi. Kilka miesięcy temu robiłem update też z płyt, ale West 2016-2 i nie było problemu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaką wersję Mapy potrzebujesz? W podposie masz e46 więc to jest max MK4, mapy HIGH. Wejdz w opcje navi albo podaj VIN, żeby sprawdzić czy na 100 procent potrzebujesz PREMIUM. te mapy na bank działają. A i czemu aktualizujesz przez DVD a nie przez usb w schowku? Dużo wygodniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po włożeniu pierwszej płyty mam komunikat: The navigation DVD is unreadable. Później jest pytanie czy kontynuować update, do wyboru tak lub nie, cz wybiorę tak czy nie to wychodzi do menu. Nagrywałem na Verbatimie i prędkość x1, nawet drugi raz wypaliłem i ten sam problem. Czyli musi być coś nie tak z danymi. Kilka miesięcy temu robiłem update też z płyt, ale West 2016-2 i nie było problemu.

No to mamy ten sam problem. Myślałem że wina leży po mojej stronie bo rozpakowałem WinRar a w opisie jest 7zip lub był jakiś błąd podczas ściągania ale jak i ty masz błąd to pewnie mapy błędne :(

Nic trzeba podnosić soft żeby z USB wreszcie zacząć aktualizować :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Witam mam problem z aktualizacją.

posiadam X3 F25 aktualnie mapa wgrana ROAD MAP EUROPE PREMIUM z 2010r dopiero co sprowadzona z Włoch.

Nie wiem czy jest aktualny code FSC.

Spróbowałem najpier z instalacjią na 3 USB po włożeniu pierwszej wyskoczyło informacja byt aktualizować mapy po naciśnięciu ok pojawiła się wiadomość:

dane nawigacji w samochodzie są niekompletne zostały zmienione niezbędna wizyta w serwisie.

Zakupiłem usb 32gb by spróbować z tą aktualizacją z tej strony po wypakowaniu z winrar programem WinRAR 5.40 wyskakuje to samo. spróbuje jeszcze raz ściągnąć i wypakować. Lecz chyba to nic nie da. MOŻE WIE KTOŚ co trzerba zrobić i czy jedyna możliwa opcja to wizyta w bmw i czy w tej sytuacji juz bym musiał zakupić code FSC czy czekać aż to się zrobi bo o aktualnym codzie jak pamiętam w bmw 5 f10 informacja powinna być przy instalacji.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wina TYLKO plików, znany i dość często występujący problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja robiłem update z jednego pendiva z plikow z pierwszej strony, ktore wstawiłem. Działają bez problemu.
Opublikowano

a jednak wina było starszego winrara w kompie po usunięciu wgraniu nowego i wypakowania plików udało się teraz tylko zakupić code FSC i nowe mapy bedą w aucie.

więc prawie koniec w inwestycjiach mojej złotawej bmw jedyunie wizyta w serwisie w katowicach wymiana olejów filtrów itp, sprawdzenie spryskiwaczy iż na szybe przednią słabo pryskają prawie nic i zamontowanie bezpośrednio do bezpieczników kamerki przedniej :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, na wstepie dzieki wielkie za wrzutke mapy. Mam pytanie ! Nie jestem zwolennikiem torrentow... ma ktos linki na normalnych serwerach typu "catshare" itd? Bede wdzieczny. Pozdro

Odwoluje prosbe, myslalem ze linki od "foxe" sa tez na torrencie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd w opisie. Zainstaluj 7zip jak najnowszy i napisz czy płyty są wykrywane a w sumie to nagraj tylko dvd1 na próbę bo ja rozpakowałem WinRar i pisze ze zła wersja :(

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Błąd w opisie. Zainstaluj 7zip jak najnowszy i napisz czy płyty są wykrywane a w sumie to nagraj tylko dvd1 na próbę bo ja rozpakowałem WinRar i pisze ze zła wersja :(

dzieki za info, jeszcze sciagam. Przez torrenta strasznie wolno idzie. Moze przez noc sie sciagnie. Dam znac.

Opublikowano

Wgrałem mape WEST na usb 64GB. Jak podlaczam w aucie to nic sie nie dzieje. Wersja na 1 USB z pierwszego posta.... USB sformatowane w systemie "exFAT" to jedyna dostepna opcja oprocz NTFS.

Update:

Za drugim razem poszło. Trzeba poprostu poczekać około 2min. System dość długo czyta USB. Może ze względu na dużą pojemność albo poprostu wielkość pliku.http://imgur.com/a/VY4As

Dla zainteresowanych z Holandii nowy odcinek A4 jest już zaaktualizowany. :D

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW f10 z dużą nawigacją bez ConnectedDrive, stąd moje pytanie czy ta mapa będzie dobra. Dodatkowo czy jak kupowałem FSC wcześniej to będzie dobry czy trzeba z vinu?

UPDATE: Działa :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Trzeba uważać gdzie się wkłada :wink: