Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zauwazylem u sb ze w momencie skrecania na parkingu i manewrowania slysze z pod maski stukanie. Rozejrzalem sie dokladniej i zauwazylem ze sprezyna z przodu podczas skrecania delikatnie sie obraca, czy dobrze mysle ze do wymiany mam lozysko amortyzatora? Jak dlugo mozna z tym jechac, pytam poniewaz jestem 800km od domu, a zauwazylem to na miejscu. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No pewno łożysko do wymiany. Im szybciej tym lepiej zanim sprężyna pęknie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja sie jeszcze nie spotkalem zeby sprezyna z tego powodu pekla ale zgadzam sie z kolega ze nie ma co zwlekac z naprawa jak wrucisz do domciu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem ci ze wBMW też się nie spotkałem, ale kolega w zeszłym tygodniu wymieniał w Fordzie sprężynę i mechanior mu tak powiedział. Łożysko stało i przez to sprężyna pękła. Łożysko mamy i sprężynę uszkodzoną też.
Opublikowano
Sprezyny wymienialem z przodu w tamtym roku i mechanik mowil ze oprocz ich wymian pozostaly elementy sa bardzo dobrym stanie, jedynie odboje wymienil, jak widac mylil sie:( czy oprocz lozysk amortyzatorow powinienem jeszcze cos wymienic?
Opublikowano
Witam, wrocilem z trasy na spokojnie sobie obejrzalem i jak zdjalem ten dekielek od amortyzatora w kielichu i druga osoba kreci to widac jak ta sruba sie obkreca razem z tym gwintem amortyzatora, czytalem ze mozna tez samar wpuscic w te lozyska widoczne pod dekielkiem, czy gra nie warta swieczki i nie bawic sie w to i odrazu wymienic poduszke/lozysko?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ja jestem z tych co woli wymienić i nie kombinować. Zawsze jak zaczynam kombinować to bujam się z prawie sprawnym autem, a jak wymienie to żałuje, że od razu tego nie zrobiłem zamiast się męczyć :D To nie będzie jakiś duży koszt. Parę stówek, a jak sam będziesz robił to szkoda na zabawę w smarowanie.