Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć

Grzebałem się dzisiaj przy aucie, min. wymieniałem amortyzatory z tyłu. Na wieczór chce pozamykać auto i kaplica :( Nie zamykają się tylne drzwi /przednie działają/, nie działa oświetlenie w suficie i bagażniku /dolne w przednich drzwiach działa/ i nie otwiera się klapa bagażnika. /ani z pilota ani z guzika w aucie/. Gdzie szukać przyczyny? Może bezpiecznik tyko który?

Idę za chwile odczytać kompem auto ale z tego pewnie się nie naprawi. :mad2:

Z tego wątku wynika, że to bezpiecznik, objawy dokładnie takie same!

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=134603

Gdzie jest 27, za schowkiem czy w bagażniku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
27 jest w schowku pasażera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
OK, są tam jakieś zapasowe na podmianę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma :cry:

W schowku klapy na narzędzia nie masz?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szlag, to dziś nici z wymiany. Gdzieś w piwnicy mam całą skrzynkę z E46 to jutro będę szukał. Dzięki za info. :cool2:

Aaaaa, o schowku w klapie nie pomyślałem, coś mi tam kiedyś wpadło w oko. Idę sprawdzić.

Ewidentnie bezpiecznik 27 ale niestety długo nie podziałał. Chyba spaliła go próba otwarcia bagażnika. Jutro będę musiał wygrzebać więcej tych bezpieczników i przeprowadzić próby. Jak to klapa to logika elektryka wskazuje na przetarte przewody.

Trudno, za proste to było.

Opublikowano
Wyciąg sobie wiązkę od tylnej klapy utnij wszystkie przewody troszkę skróć i koszulkach termokurczliwych pozakładaj u mnie wszystkie przewody były kruche,łamliwa i nie działał klapa bagażnika i lampka led od rejestracji mi się spaliła przez zwarcie na tych kablach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwa przewody w wiązce klapy mają uszkodzone izolacje. Tymczasowo to zabezpieczyłem, do soboty wytrzyma.