Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pada mi skrzynia. Szukam informacji na temat wymianki skrzyni z przesuwaka na joistic czy jest ot mozliwe? Ewentualnie czy ktos zajmuje sie takimi operacjami transplantacji?

Opublikowano
Zero odzewu :[ . Niestety tutaj tak jest ,jak zadasz konkretne pytanie to nikt nie napisze ,ale jak jakieś bzdurne np; temat uchwyt na napoje to się chłopaki ''rozpisujo'' ;}
Opublikowano

No coz moze kiedys ktos cos wpisze hehe

Chodzi mi o info i opinie ma temat wyniany badz regeneracji skrzyni. Lepiej ja regenerowac jak sie dowiedzialem koszt ok 6100zl. czy moze kupowac uzywki i wymieniac co awarie?

Opublikowano
To jest tak ,jesli zamierzasz turlac sie samochodem dluzszy okres i cieszyc sie bezawaryjnym dzialaniem skrzyni to remont jest najlepszym wyjsciem ,wiesz co masz a z kupnem używki to loteria albo sie uda albo wtopisz kase i zaplacisz dwa razy za robote przy wymianie,to już twoja decyzja.
Opublikowano
Hm... sporo jezdze ok.9o.ooo km rocznie ale nie mysle zmieniac auta i dlatego rozwazam co lepsze. Gdzies czytalem ze zywotniejsze sa skrzynie po lifcie i dlatego powstal temat czy da rade przezbroic na lift. Pozniej ewentualnie zregenerowac i cieszyc sie dluzszym uzytkowaniem.
Opublikowano
Jeżeli dzwon skrzyni ma te same mocowania to raczej powinno dać się to zrobić, dochodzi kwestia wału napedowaego czy są te same i sterowników które z nią współpracują. Jeżeli dzwon skrzyni jest ten sam to robota jest do zrobię ja na 100%
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zero odzewu :[ . Niestety tutaj tak jest ,jak zadasz konkretne pytanie to nikt nie napisze ,ale jak jakieś bzdurne np; temat uchwyt na napoje to się chłopaki ''rozpisujo'' ;}

Nie wiem czego oczekujesz, jeśli nikt nie podjął się takiej wymiany to i wypowiadać się nie będzie chyba że chcesz aby całe forum strzelało tutaj swoje domysły?

O żarówkach można sobie pogadać a autor potrzebuje chyba konkretnych odpowiedzi.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

I zaczęło się :mrgreen:

Kolego speed1211 jak chcesz sobie nabijać posty, to proszę bardzo napisz jeszcze coś ciekawego w tym temacie .Bo ja już nie będę odpowiadał na twoje zaczepki :cool2:

Opublikowano
Przy wersji 231ps obedzie sie bez wymiany silnika ;p. Tak po schematach mi sie wydaje ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teoretycznie powinno się dać od 09.2005, wtedy wyszedł KGM. Przed trzeba by dokładać KGM a to już mija się z celem.

Znalazłem jedna osobę która podobno już to zrobiła. Dam znać czy odpisał

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Teoretycznie powinno się dać od 09.2005, wtedy wyszedł KGM. Przed trzeba by dokładać KGM a to już mija się z celem.

Znalazłem jedna osobę która podobno już to zrobiła. Dam znać czy odpisał

A nie łatwiej sprzedać auto i kupić po lifcie .... niż się bawić w przeróbki :D

Opublikowano

Speed1211, piszesz ze znalazłeś osobe co juz to zrobila... chodzi Ci o pewne E90 z ponad 450 końmi czy jakis inny projekt?

Tez chętnie bym przytulił 6hp28 ale chyba prościej (i pewniej) wsadzic zrobioną 6hp26 i wiedzieć co sie ma.

A jak ktos potrzebuje mocnej skrzyni do mocnego diesla to mozna wzmocnic ( np Exedy). A prace skrzyni przyspieszyc po przez xhpflashtool ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu