Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

e61 530XD 231km 2005, mimo wielu napraw nie mogę zbić spalania:

Trasa - 9,4 litra Miasto 15-16 dodam że przy bardzo spokojnej jeździe.

Jak do tej pory zrobione:

- wtryski

-Regeneracja turbosprężarki

-wymiana odmy seperatora

-Wymiana modułu świec

-wymiana obydwóch termostatów

- regeneracja konwertera

Co może być przyczyną bo z opinii innych raczej xdrive aż tak dużo nie spala

będę wdzięczny za wszelkie sugestie

Opublikowano
Spalanie w mieście może być 10l i może być 14l, zależy czy krótkie odcinki czy długie, czy silnik zdąży się rozgrzać czy nie. Mi też palił 15-16l w mieście, wywaliłem dpf spalanie spadło do 13l jazda na krótkich odcinkach 2-3 km. Ta sama trasa po mieście jazda na rozgrzanym silniku temp. 92* 10-11l.
852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
przepływka, wtryski, w starszych modelach pęknięty kolektor wydechowy kilka przyczyn może być większego spalania. Komputer pokazuje jakieś błędy?
Opublikowano
Dzisiaj wyskoczył ale to z innej bajki rozładowany akumulator ( zmieniałem tydzień temu na nowy, klamra też była wymieniania coś się nie wygasza i ciągnie prąd z tym już jade- w przyszłym tyogodniu do sieprawia ) poza tym błędów brak
Opublikowano
A wirusa jakiegoś lewego nie masz? Mój też po tych samych wymianach i z usuniętym DPF pali średnio ok 10l, (mam też co prawda zmienioną mapę ale pali tyle samo co przed zmianą - chyba ze względu na szybszą jazdę:))
Tomek