Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam sposobu aby wymienić czujnik parkowania w przodu ten koło tablicy rejestracyjnej od strony kierowcy, czy komukolwiek udało się wymienić tak owy czujnik bez zdejmowania zderzaka ? może przez którąś kratke ? może po zdjęciu grilla ?
Opublikowano

Mi sie udało:)

Odkręcisz te dwie śrubki trzymające zderzak u dołu koło tablicy rejestracyjnej.

Jedna osoba nagina zderzak z całych sił a druga z małymi rączkami wyciąga czujnik.

Jest cieżko ale da radę.

Pisze o polifcie bez Mpakietu. Nie wiem jak w innych wersjach

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Mogę dodać, że bardzo pomaga odkręcenie osłony i dolotu powietrza, takie dwie osłony nad grillem w sumie 8 śrubek od strony chłodnicy masz łatwy dostęp aby wypchnąć zderzak i wymienić czujniki przy tablicy rejestracyjnej, od strony pasażera dodatkowo pomaga zaślepka haka.
Opublikowano
Ostatnio musiałem zdemontować lampy przednie (w sumie chyba 4 śrubki na stronę), otwór który wtedy powstaje powinien pozwolić Ci na demontaż czujnika. Sam przerabiałem już tył, z przodu też mam jakiś czujnik od Audi i pewnie trzeba go będzie za jakiś czas wymienić. Tak było z tyłu i zamiennik za 30 parę złotych załatwił sprawę.