Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem 3 letniej f30 316d w automacie .Zawsze jeździłem BMW kolo 200KM możecie polecić kogoś co podniósł by mi fachowo moc bez uszczerbku dla silnika i skrzyni i ile taka przyjemność kosztuje.Jestem z Redy wolne mam głównie w weekendy.Auto sprawdzone w serwisie przebieg 38000 wszędzie jak nowe ,niby się zbiera ale mocy nigdynie za wiele oczywiście bez wariactwa.

Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę przyjemnej jazdy.

Tel.791972791

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak ciężko zadzwonić do Tc performance?

Najlepiej wszystko podać na tacy.... Z 316d to szału nie będzie :) ale wsumie bez ingerencji to stoi w miejscu....

male-bmw-2.png
Opublikowano
Z tego co czytałem to właśnie w 316d najwięcej niby bezpiecznie można podnieść moc pod 190 km i kolo 400nm a to juz sporo.potrzebuje cos w Trójmieście i sprawdzony warsztat.pozdro
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy jest ktoś na forum kto podnosił moc w tym silniku i jak się to wtedy sprawuje,jestem z trójmiasta.
Opublikowano
Witam 316d to ten sam silnik co 318d także bez problemowo można podniesc moc do 180 KM. A w 3miescie to moge polecić strefe tuningu. Sam tam robiłem ale f10 520d 184 KM.
Opublikowano

W wersjach silnikowych 316 d ,116d 518d itd..

można wgrać oryginalne oprogramowanie z mocniejszej jednostki silnikowej z racji identycznej konstrukcji silnika, (w tym przypadku 316d-->318d 143km), a w 518d ( 150 km również idzie na 518d-->520d 184km. Robiłem wiele razy, klienci zadowoleni- koszta dużo mniejsze od chipu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podłączając esys tak po prostu wgrać software od 1.8 d, 2.0 d nie uda.

Rozumiejąc proces wgrywania programu od 1.8 d, 2.0 d ja bym nie powiedział ,że

koszta dużo mniejsze od chipu

ponieważ trzeba dokonać pewnych manipulacji ze sterownikiem silnika + zmienić soft w skrzyni na 1.8 d, 2.0 d

Biorąc pod uwagę , że soft jest nagrywany całkowicie oryginalny i biorąc pod uwagę, że liczba akcji więcej , niż przy zwyklym chip-tuningu, to uważam, że cena powinna być identyczna,jak nie więcej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj byłem w vtech Kosakowo ze 117km wyszło 182km a moment z 263 na 392nm,zbiera się pięknie .Mam nadzieję że automat i silnik to wytrzyma ,ale firma robi to nie pierwszy raz i chyba są to bezpieczne parametry.pozdrawiam
Opublikowano

Hej,

bardzo konkretne wyniki ;) jesteś w stanie powiedzieć ile możesz mieć teraz do 100 km/h ? jaka jest różnica ?:)

A czy jest to bezpieczne podniesienie mocy to już bardziej doświadczeni niech się wypowiedzą ;)

Opublikowano
Jeszcze nie sprawdzalem u nas dzisiaj pada ,ale śmigła jak ta lala,jak ktoś potrafi niech odpowie co do bezpieczeństwa silnika i skrzyni
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Twoja skrzynia wytrzymuje 500Nm także spoko.

Co do silnika, wymiana oleju max.15tys. Dopóki silnik nie osiągnie optymalnej temp. nie wykorzystywać jego max.możliwości.

Reszta zależy od Twojej głowy i prawej nogi,serią też można zajechać.

Opublikowano
No to teraz możesz zmienić emblemat na 320d :cool2:

Właśnie, myśl mi się nasunęła. Nie widziałem takiego tematu: Kto z Was ma umieszczone oznaczenie modelu i wersji?

Opublikowano

Właśnie, myśl mi się nasunęła. Nie widziałem takiego tematu: Kto z Was ma umieszczone oznaczenie modelu i wersji?

Większość wywala bo wyglada to po prostu słabo. Lepiej mieć cichociemnego co zaskakuje :)

Opublikowano

Większość wywala bo wyglada to po prostu słabo. Lepiej mieć cichociemnego co zaskakuje :)

Właśnie, ja też przy zamawianiu pierwszą najważniejszą :) opcję zaznaczyłem brak emblematów, bo 320i, jak u mnie, jest po prostu obciachem. Ale jak bym miał 340i, to wtedy też bym nie zamówił, bym był "cichociemny". No i oceniam innych tylko po wydechu :)