Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry. Problem jest tego typu że jak auto stoi to wszystko ok i hamulce nie blokują. Zrobisz kilka kilometrów i zaczyna blokować tylne prawe koło i to bardzo mocno. Auto postoi troszkę i można ruszyć te koło nawet ręką, po prostu wszystko. Problem zawsze wraca... Układ hamulcowy był odpowietrzany na poszczególnym kołach i nie było pęcherzyków powietrza. Samochód wspomaganie hamulców ma połączone z układ wspomagania kierownicy. Na to się chyba mówi ASC+T. Hamulec czasami robi się twardy trochę.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Dotknij tego koła - zacisków - felgi - czy nie jest zagrzane. Sprawdż czy inne są tak samo nagrzane. Sprawdziłbym tez naciąg ręcznego czy nie blokuje. Ale moim zdaniem do regeneracji zaciski bo są przytarte tłoczki i płyn się grzeje. Nie ma innej możliwości ... pozdr.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Zdejmij zacisk i sprawdź tłoczek. Kiedyś też tak miałem a starym samochodzie. Nie chciało mi się rozbierać zacisku to po prostu podwinąłem gumę od tłoczka i napsikałem tam zdrową dawkę WD-40 i wykonałem parę ruchów tłoczka i ruszyło. No ale to druciarstwo i proponowałbym Ci rozebrać zacisk i sprawdzić jego stan. Wtedy ewentualnie zestaw naprawczy i będzie jak nowy :cool2: