Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo w cenie M-ki po prostu klient i tak już zapłacił odpowiednio.

IMO M performance w cenie jakiej jest oferowany w porównaniu z aftermarketowymi rozwiązaniami jest bardzo rozsądny. Plus fakt, że nie traci się gwarancji.

Opublikowano

Nie musisz się z tym zgadzać, ale takie są fakty ;) Zaciski są te same p i t

A za co tyle płacisz? Za hamucle... Hamulec sportowy M wybierasz w konfiguratorze zamiast zwykłego dlatego kosztuje mniej bo można powiedzieć, że w „rozliczeniu” zostają im standardowe.

M Performance to cały zestaw więc cena jest jak najbardziej zasadna.

Same tarcze 370 do M sportowego gładkie kosztują 1500złmza sztukę. Co ciekawe same tarcze do M Performance z otworami 370mm kosztują 1300zł za sztukę... mówię tutaj o cenach pojedyńczego komponentu jak chcesz wymienić np. zużyte

Opublikowano
Nie musisz się z tym zgadzać, ale takie są fakty ;) Zaciski są te same p i t

A za co tyle płacisz? Za hamucle... Hamulec sportowy M wybierasz w konfiguratorze zamiast zwykłego dlatego kosztuje mniej bo można powiedzieć, że w „rozliczeniu” zostają im standardowe.

M Performance to cały zestaw więc cena jest jak najbardziej zasadna.

Same tarcze 370 do M sportowego gładkie kosztują 1500złmza sztukę. Co ciekawe same tarcze do M Performance z otworami 370mm kosztują 1300zł za sztukę... mówię tutaj o cenach pojedyńczego komponentu jak chcesz wymienić np. zużyte

Trochę chyba z tymi cenami przesadzacie....ja za komplet tarcz M performance (nawiercane i nacinane) przód i tył + klocki pt + czujniki pt zapłaciłem 5500 brutto.

Opublikowano
Mówimy o cenach jakie są w sklepie BMW. To jest około 10 tys. Wiadomo, że ktoś może dostać zniżkę większą lub mniejszą.
Opublikowano

w ogóle dziwie się, że wymieniacie klocki/tarcze i takie rzeczy w serwisie BMW ...

u mnie oferta na klocki przód 1,6tys a kupiłem klocki za 300pln i wymiana 100pln - rozumiem różnice 20% ale nie razy 4 ... A na pewno klocki/tarcze które kupuję są nie gorsze od tych z serwisu ;) w CLA lepiej mi się hamowało na tym co kupiłem niż na ori

Opublikowano

mam na gwarancji i nie zamierzam kupować tych w ASO - jak ma tak gwarancja wyglądać, że muszę kupować klocki za 1600pln zamiast za 400pln to w tyłku mam taką gwarancję ...

jaki wpływ na gwarancję na silnik, zawieszenie czy cokolwiek innego mają klocki ? OK nie reklamuję tarcz jak się pokrzywią (niby od złych klocków), ale cała reszta jak była na gwarancji tak dalej jest ...

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Może komuś się przyda 328i xdrive w opcji wyposażenia 2NH Hamulec sportowy M

Wymiana:

tarcze przód

klocki przód

klocki tył

czujniki przód

czujniki tył

Tarcze przód 370mm

Wycena BMW ASO - oryginalne części (tarcze normalne bez nawiercania) - cena 6360 zł brutto

Wymiana w warsztacie na tych samych częściach zakupionych w BMW ASO po zniżkach - 4807 zł brutto (robocizna około 500 zł)

Samochód jeszcze na gwarancji, z tego co wiem wymiana hamulców poza ASO nie ma żadnego wpływu na gwarancję fabryczną.

Opublikowano
U mnie rant na tarczach i klocki zajechane a nawet się czujnik nie zapalił ... do wymiany 2200 km i od 2 miesięcy nawet ta wartość nie drgnęła. Poprzednie klocki i czujniki wymieniane w ASO.