Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie znalazłem takiego postu na forum więc napiszę mam problem z pdc odpalam auto pdc fail gaszę zamykam po kilku chwilach działa wszystko ok mija tydzień znów to samo a teraz już co chwilę raz działają a raz nie miał ktoś taki przypadek?
Opublikowano
Ktorys z czujnikow zaczyna padac. Tez tak mialem przez jakis czas, az wkoncu padl calkowicie. Podlacz pod kompa i bedziesz wiedzial ktory.
Opublikowano
Dzięki masz rację jak się przyłozy ucho to wszystkie cykaja tylko 1 nie tak ze nie trzeba kompa idzie kupić malowane ? Czy trzeba malowac
Opublikowano
Na allegro ktos sprzedaje we wszystkich kolorach, musisz poszukac. Albo kup czarny i dobierz kolor, walnij ze 2 razy sprayem i bedzie git.
Opublikowano

A czy zawsze wywala błąd PDC na dużym ekranie navi przy uszkodzonym czujniku ? U mnie przestał kilka dni działać skrajny prawy przedni , ale błędu/informacji na ekranie brak.

Jaki sposób wymiany jest szybszy ? Zdejmować zderzak czy demontować prawą lampę i wtedy od środka ?

Opublikowano
U mnie jak jest padniety 1 czujnik to cały układ nie działa na wyswietlczu pdf fail jeśli masz zepsuty ten pod lampą to wyjmij lampę i dostęp jest ja z tyłu muszę zdejmować niestety cały zderzak
Opublikowano
Wiem że w innych modelach jest tak, że jak padnie jeden czujnik to pojawia się komunikat na ekranie navi o błędzie PDC. U mnie od jakiegoś czasu na przodzie przestał działać jeden a drugi działa tylko raz na jakiś czas, ale nigdy nie pojawił się błąd na ekranie navi. Gdzie szukać przyczyny ?
Opublikowano

No to masz czujniki padniete co tu jeszcze szukać?

Trzeba kupić nowe wymieni i po sprawie dziwne że komunikatu nie masz a jak przyłozysz ucho to robią tak cykcykcykcyk jak byś kuchenkę odpalał?

Opublikowano

Sprawdz kable. Ja juz mam 2a czujniki i nadal nie dziala. Kupilem nowy, zamontowalem i dzialal bo kabel ruszylem. Pozniej znow przestal wiec nastepny czujnik i okazalow sie ze wizaka jest gdzies przetarta.

Zdejmij zderzak i zobacz co sie dzieje.

Opublikowano
U mnie tez wariuje pdc nie działa cały tył , nie ma błędu w kompie ani w inpie ale jak pojeżdżę palcem po czujniku to zadziała i tak z całym tyłem
Opublikowano
U mnie tez wariuje pdc nie działa cały tył , nie ma błędu w kompie ani w inpie ale jak pojeżdżę palcem po czujniku to zadziała i tak z całym tyłem

no bo inpa nie jest perfekt. u mnie wali blad czujnika. pojecahlem do znajomego i podpial pod kompa i wyszlo ze spiecie na kablach.

ja wiem ze to roboty jest ale najlepiej zdjac zderzak i obadac co sie dzieje.

• 2 tygodnie później...