Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zmieniałem u siebie koło zamachowe(LUK) z kompletnym sprzęgłem (SACHS) + poduszka skrzyni + podpora wału + łącznik elastyczny wału. Przed wymianą koło tłukło na wolnych obrotach i jak się jechało na 1 biegu i wcisnęło sprzęgło to taki stukot był jakby miało wypaść na asfalt to koło, na wstecznym to samo. (Stare koło, aż miało dziurę z boku)

Więc wymieniłem wszystko na nowe. I jest jeszcze gorzej. Na wolnych obrotach też tłucze, a podczas jazdy na 1 biegu albo wstecznym po wciśnięciu sprzęgła szarpie i tłucze jakby miała skrzynia na ziemie wypaść.

Wał luzu nie ma, most ładnie pracuje na gumach.

Może ktoś miał podobny przypadek. Czyżby nowe koło jest zepsute?

Przebieg auta 280kkm. Koło zmienione przy 270kkm i jest coraz gorzej.

Pozdrawiam

Opublikowano

To prawdopodobnie bedzie bez sensu co powiem ale - czy sprzeglo bylo dobrze zalozone? Mnie kiedys spece jak zamontowali to ruszyc z miejsca nie moglem.

2ga sprawa - ile koszotwalo cie sprzeglo i dwumasa?

Czeka mnie taka sama robota w N52B25

Opublikowano

Montowałem sam, żadnej filozofii, tak jak w innych autach tam nie ma więc raczej dobrze zamontowane.

Koło 2200 zł + sprzęgło sachs coś koło 760 zł.

Opublikowano

niestety kupno Luk-a nie jest najlepszym pomysłem,ja od około dwóch lat już nie zakładam Luk-a,ponieważ miałem na nie bardzo dużo reklamacji,w moim oddziale Inter cars-gdzie zaopatruję się codziennie w części,potwierdzili mi że Luk mocno spadł z jakością,niby przez to że między innymi na nasz rynek trafiają produkty drugiej kategorii jakościowej.

jeżeli wszystko założyłeś prawidłowo,to bardzo możliwe że winne jest koło dwumasowe :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
I jak z autem? naprawione? co bylo przyczyna problemow?