Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , posiadam e90 2.5i z gazem i problem mój wyglada następująco. Po odpaleniu auta nie za każdym razem ale często jest tak ze obroty skaczą do 1200 tak 1s i potem wracają do odpowiedniej wartości. Dodam ze dzieje się to w większości przypadków na gorącym silniku, na zimnym bardzo rzadko. Co może być tego przyczyna ?
Opublikowano
Musze sprawdzić u siebie, ale po odpaleniu skaczą do około 1tys obr/min i później spadają do wartości półśredniej a następnie po rozgrzaniu do docelowej.
Opublikowano
Witam , posiadam e90 2.5i z gazem i problem mój wyglada następująco. Po odpaleniu auta nie za każdym razem ale często jest tak ze obroty skaczą do 1200 tak 1s i potem wracają do odpowiedniej wartości. Dodam ze dzieje się to w większości przypadków na gorącym silniku, na zimnym bardzo rzadko. Co może być tego przyczyna ?

nagraj filmik pokazujący to coś bo z opisu nie widać żadnego problemu

Opublikowano
U mnie na zimnym w n52 po odpaleniu na zimnym 1200 obr przez 3-4 sekundy potem spadają na 1000 i powoli opadają na wolne obroty.