Skocz do zawartości

E92 335i+ - przerywanie podczas przyspieszania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Proszę o pomoc. Moje auto podczas przyspieszania na 3-4-5-6 biegu, przerywa w zakresie obrotów 3000-4500.

Na seryjnej mapie nic takiego nie występuje, auto jedzie równo. Auto jest po chiptuningu w dwóch równych, niezależnych firmach tuningowych, twierdzą oni ze wypada zapłon.

Jeden wtryskiwacz ma trochę inna korekcje - okolice 1.

Wymieniłem świece, mam nowe turbiny, wyczyściłem kanały dolotowe (walnut blasting), dałem nowy filtr powietrza i nic. Na biegu jałowym występują szarpnięcia (nieregularne), a auto po kilku mocniejszych szarpnieciach podbija obroty i je zostawia.

Macie jakieś pomysły? Bo ja i mechanicy rozkładają już ręce. Mam już dość wymieniania części w ciemno. Proszę o pomoc.

Exx
Opublikowano
Pompa w Niskiego ciśnienia wporzadku?
Opublikowano
  • Autor
Nie mam pojęcia. A jak to sprawdzić? Wysokiego ciśnienia jest nowa, wymieniona na akcji serwisowej.
Exx
Opublikowano
Wszystkie nowe ?
Opublikowano

Na ogół jak wypada zapłon to cewki ponoszą za to odpowiedzialność, ale to na kompie powinno wyjść.

U mnie na wolnych obrotach też coś tam czuć delikatnie, ale podczas jazdy, czy to spokojnej, czy z pełnym sandałem kompletnie nic nie czuć.

Auto po programie.

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam Panowie,

Proszę o pomoc. Moje auto podczas przyspieszania na 3-4-5-6 biegu, przerywa w zakresie obrotów 3000-4500.

Na seryjnej mapie nic takiego nie występuje, auto jedzie równo. Auto jest po chiptuningu w dwóch równych, niezależnych firmach tuningowych, twierdzą oni ze wypada zapłon.

Jeden wtryskiwacz ma trochę inna korekcje - okolice 1.

Wymieniłem świece, mam nowe turbiny, wyczyściłem kanały dolotowe (walnut blasting), dałem nowy filtr powietrza i nic. Na biegu jałowym występują szarpnięcia (nieregularne), a auto po kilku mocniejszych szarpnieciach podbija obroty i je zostawia.

Macie jakieś pomysły? Bo ja i mechanicy rozkładają już ręce. Mam już dość wymieniania części w ciemno. Proszę o pomoc.

kobe4321 Mam taki sam problem jak Ty kiedyś. Czy wiesz co było przyczyną?

Opublikowano
Winne wtryskiwacze.