Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zetknął się może ktoś z olejem SORT? Strasznie zaciekawił mnie ten olej po obejrzeniu tego filmiku

. Szukałem informacji o tym oleju na forum, w necie, ale jest strasznie mało opinii, lecz jak się jakieś pojawiają to są pozytywne. Miał ktoś z nim jakąś styczność, lub testował go na własnym samochodzie?

Niedługo zbliża mi się wymiana oleju w F31 i myślałem żeby zalać ten olej, na tym teście wypadł bardzo dobrze, ale wcześniej chciałem zasięgnąć jakiś opinii użytkowników. Czy po prostu ten filmik to "magia internetu" ?

Jeśli ktoś miał styczność z olejem marki SORT to proszę o jakieś opinie, komentarze.

Pozdrawiam

Maciej

• 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakby ktoś był zainteresowany przetestowaniem Oleju, zapraszam do mnie:) Dane kontakowe : 508382523 [email protected]

Pełna Gama produktów

100% syntetyczny olej smarowy specjalnie zaprojektowany, tak aby spełniać najwyższe aktualne specyfikacje, przekraczając wydajności wymaganej przez producentów silników Euro 4 – EURO 5 (Low SAPS). Zaoszczędź do 20% paliwa, o 80% wydłuża żywotność silnika. EUH210 można zamówić kartę charakterystyki. Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku przez profesjonalistów.

Pionierzy w dziedzinie badań i rozwoju środków smarnych o wysokiej wydajności, testowanych w czasie zawodów, począwszy od Rajdowych Mistrzostw Hiszpanii po Mistrzostwa Świata Moto3.

Sort przenosi wiedzę i wyniki testów na swoich klientów za pośrednictwem własnych rewolucyjnych produktów. Sort to dynamiczna i innowacyjna marka, która z kolei posiada dużą sieć dystrybutorów i autoryzowanych warsztatów. Prowadzi szkolenia i udziela wsparcie techniczne niezbędne do zastosowania jego produktów, pomagając swoim klientom osiągnąć pożądany rezultat: Nasze oleje silnikowe pozwalają wydłużyć żywotność silników aż do 80% i pomagają zaoszczędzić do 20% paliwa.

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brat ma w e36 m54b30 wskaźniki z m-ki, z temperaturą oleju. Do tej pory jeżdżone na valvo vr1 5w-50. Po zmianie na sort temperatura oleju spadła o około 10 stopni w porównywalnych warunkach. Sort-a 5w-40 też troszkę mniej bierze (valvo ma dość wysoki współczynnik odparowania czy jakoś tak)
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Akurat być lepszym olejem od Racingowego Valvo to żaden problem. O ile Valvoline to średnie oleje, to ich Racingowa wersja jest naprawdę mierna. Każdy kto choć trochę siedzi w motosporcie to wie, że na torze oleje Valvoline nie nadają się do niczego.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Trudno się z Kolegą nie zgodzić odnośni Valvolina.Ich oleje Racingowe sa Racingowe tylko z nazwy i do zastosowań profesjonalnych się kompletnie nie nadają. SORT to trochę zagadka ale ich sposób prezentacji produktu i sprzedaży jest dla mnie "wątpliwie uczciwy" a mylenie norm emisji spalin z klasyfikacją oleju w informacjach reklamowych zakrawa na kpinę. Być może są to odpowiednie oleje do zastosowań w sporcie.