Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna używam zmieniarki płyt CD w BMW E46 320D i mam mały problem :)

Mam zwykłe płyty cd, od wykonawców, oryginalne, ale chciałem sam nagrać sobie swoją ulubioną muzykę :)

Czy ktoś mógłby napisać mi jakie formaty (MP3 ACC itp) obsługuje ta zmieniarka?

Dodam też, że jest to CD Magazine 8 364 931, może ktoś taką posiada?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

P.S: Jeśli zły dział to bardzo proszę o przeniesienie, piszę pierwszy raz.

Opublikowano

Chętnie podepnę się pod temat z innym nieco pytaniem.

Zmieniarka mi się zacięła i na ekranie wyświetla się jedynie NO CD mimo, że kaseta z płytami jest pełna.

Znacie jakiś sposób na naprawę ??

Rozkręciłem obudowę zmieniarki i wszystko wygląda ok. tyle, że nie mogę poruszyć żadnego z kół zębatych jakie są w środku. Nie chce robić tego na siłe.

Pomożecie ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najprostsza metoda to z plaskacza w nią i zaskoczy albo i nie. Wiem, rada może głupia ale większości zadziałała i nie tylko ja ją polecam tu na forum ;)

Ale jak masz ją rozkręconą to podepnij pod zasilanie i wtedy próbuj.

Opublikowano

mi czyta nagrywane płyty ...nagrywane na rympał czyli tak jak to robi każdy :)

i też mi się zacina ...ale uderzenie w kasetę to jedyny sposób aby ten shit zadziałał.

po włożeniu polecam odczekać i patrzeć (słuchać) czy puszka ładuje 6 płyt (po włożeniu kasety ładuje 6 płyt automatycznie) ..jak zatnie się przy jakiejś płycie wtedy ..zadaję cios :P

W ogóle puszka to sracz ...płyt się niechce mi się wymieniać i nieraz mam dość tych płyt, które nieraz wożę miesiąc.

O wiele lepiej mieć CD z przodu i 100płyt w schowku.

Nosze się zamiarem zainstalowania czytnika kart czy tam USB w schowku (Allegro) .....ale z tego co czytam to ten syf też potrafi się grubo zacinać.

Rzekomo warto kupić z niemiec (Ebay) taki czytnik ..niby lepiej działają niż te z Allegro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ona czyta nagrane płyty ale tylko jako AUDIO /chyba że masz lepsze radio z mp3/ czyli np. w nero dajesz CDAudio i przeciągasz do okna nero pliki mp3, dajesz nagrywaj i to wszystko, płyty audio i tak się chyba same palą nie szybciej niż x16 więc nie ma problemu z odczytem.

Mnie się zacięła jak do tej pory tylko raz i to po wymianie płyt w kasecie, pomogło puknięcie w czytnik.

Opublikowano

Zmieniarka w moim BMW pierwsze sprawdza płyty (6 płyt) następnie klikam przycisk "MODE" (prawy róg, radio) i odczekuję chwilkę i śmiga :)

A jeśli pisze Ci "CD CHECK" czy coś takiego to popróbuj ten przycisk obok przyciku "MODE" pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam,

ponawiam.. bo być może ktoś rozwiązał już "zagadke" z tymi zmieniarkami... :( ostatnio zacięła mi się na dobre.. po przełączenu "mode" wyświetla CD ERROR albo wogole nie pozwala przejść do CD.. Zmieniarkę odłączałem od zasilania i ponownie podłączałem i tak jakby chciala przeskanować płyty, ale zatrzymuje się już na pierwszej i tyle.. i tak 10 razy w kółko.. jak wyciągne i rozkręce obudowe to bez ruszania niczego i ponownym skręceniu powinna zadziałać (bo tak zrobiłem za pierwszym razem i na chwile pomogło), ale to jest wyjście na chwile.. po przy następnym zacięciu historia się powtarza.. Dziwne to troche.. może kwestia jest w tym, że płyta którą nagrałem jest z .mp3?? albo płyty są za szybko wypalane??

• 3 lata później...
Opublikowano

Siema

Potrzebuję pomocy w sprawie zmieniarki w aucie. Zmieniarka znajduje się w bagażniku po lewej stronie za osłonką, płyty pochłania normalnie, napis power świeci się, więc działa. Radyjko mam na kasety, zmieniając opcję poprzez przycisk 'mode' mogę wybrać pomiędzy FM a kasetami, ale nie wiem jak odpalić CD. Nie znalazłem nigdzie tematu, który rozwiałby moje wątpliwości stąd proszę o pomoc. Jeśli potrzebna będzie fotka to zrobię bez problemu. Pozdro