Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niewiele słychac, z filmu po zgaszeniu słychac na moje ucho dwumase, jezdzij dopoki sie calkiem nie sypnie i po problemie, po instalacji nowej dołóz klape gaszącą itp

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg

Opublikowano

a czy dwumasa może być źródłem lekkich drgań czy inaczej mówiąc buczenia auta ( chyba słychać z tyłu bardziej ) przy gwałtowanym przyspieszaniu szczególnie na 2 biegu pod obciazeniem.

NIe zawsze się tak dzieje i tylko gdy z niskich obrotów podczas redukcji z 3 na 2 np. w czasie dritu tak nie jest

Opublikowano
a czy dwumasa może być źródłem lekkich drgań czy inaczej mówiąc buczenia auta ( chyba słychać z tyłu bardziej ) przy gwałtowanym przyspieszaniu szczególnie na 2 biegu pod obciazeniem.

NIe zawsze się tak dzieje i tylko gdy z niskich obrotów podczas redukcji z 3 na 2 np. w czasie dritu tak nie jest

w czasie driftu dieslem ??? :cool2:

Opublikowano

Ciężko stwierdzić, ale ja też obstawiam dwumase. Wszystko na to wskazuje.

Jeżeli dwumasa ma luzy, jes nie wyważona, stąd te drgania i buczenie.

W dieslach dwumasa więcej dostaje po tyłku niż w benzynie.

Drift ją wykończył :D

Opublikowano

Dodam że na zimnym silniku tak się nie dzieje tzn buczenia nie ma. Może to dyferencjal?

Buczenie występuje szczególnie na 2 biegu w czasie przyspieszania pod górę gdy złapie 3 tys obrotów to już jest nie odczuwalne

Opublikowano

jedz do mechanika, wjedz na podnosnik, wrzuc bieg i sie rozpedz, wrzuc na luz i mechanik bedzie słyszec z dolu co buczy.

tyle ze taki test nie sprawdzi uszkodzonych rzeczy ktore odzywaja sie tylko podczas obciazenia, wiec w ten sposob sprawdzisz lozyska, podpore wału np, mozesz sprawdzic skrzynie i dyfer, ale to tylko moze, zalezy od uzkodzenia.

koledzy wczesniej radzili ze to beda przyczyny dwumasy

tutaj tez nie mozesz otrzymywac odpowiedzi na wszystko z góry bo sie moze okazac tysiac innych rzeczy i powodów, jedz do mechanika i sprawdzaj

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg