Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem BMW z wada gdyż po podłączeniu pod kompa wyskakiwały mi błędy o wtryskach gazu(auto ma gaz), natomiast po usunięciu błędów przy kupnie wróciłem do domu zrobiłem 150km i znowu wyskoczył check i auto zaczęło na wolnych obrotach gasnąć , oraz pracować nierówno ( zarówno na benzynie jak i gazie). Czy moznliwe ze to objawy to wina właśnie tych wtrysków padających ? Dodam ze auto ma automatyczna skrzynie biegów i mam nadzieje ze to nie z nai jest problem.
Opublikowano
Kolejna sprawa ze tez dosyć mocno czuć gaz właśnie w okolicach silnika, wiec może coś jest nieszczelne i dlatego.
Opublikowano
Jeśli na benzynie i na gazie jest ten sam problem to możesz mieć problem z nieszczelnym dolotem jak kolega wyżej napisałSprawdzić wszystkie węże od przepływki do kolektora ssącego.Że śmierdzi gazem to inny temat,trzeba zlokalizować ewentualną nieszczelność instalacji.Natomiast że kupiłeś auto z błędami i już zamontowanym gazem to spora odwaga,mam nadzieje że cena była atrakcyjna i obyś nie dołożył do tego interesu ciut więcej.
Opublikowano

Jak chcesz doprowadzić to auto do stanu używalności to musisz się trochę pobawić i nauczyć.

Po pierwsze jak źle na LPG i na PB pracuje to prawdopodobnie źle ustawione LPG rozjechało mapy (Adaptacje PB). na początek znajdź nieszczelność bo jeszcze się wysadzisz w powietrze ;)

Potem zakręć butle z gazem (tak zakręć butle bo możesz mieć nieszczelne zawory od LPG i LPG cały czas idzie do kolektora mimo, że jedziesz na PB), skasuj wszystkie adaptacje silnika (INPA lub ISTA-D), a potem na samym PB wyjeźdź cały bak PB. Jak auto ożyje i zacznie normalnie chodzić to "już tylko" doprowadzenie LPG do stanu normalnego, jak ciągle będzie problem to najpierw trzeba auto doprowadzić na PB potem dopiero na LPG inaczej nic nie zrobisz.

Wrzuć zdjęcie wtrysków LPG jakie masz tam założone.

Opublikowano

Jak to pomoże to możemy pogadać o LPG.

Co do wtrysków to masz z górnej półki, BRC to bardzo dobre wtryskiwacze, jeśli nie mają już nalatane 100tyś to powinny dawać sobie radę z tym silnikiem, może nie do odcinki ale to już wtórna sprawa.

Opublikowano
Co do gazu to mniej więcej wiem o co chodzi. Powiedzcie mi co sądzicie o wymianie oleju w skrzyni automatycznej ? Samochód ma 177tys przebiegu i niestety nie wiem czy był wymieniany olej , aczkolwiek myśle ze pewnie nie.