Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyłączę się do tematu... Może takie rzeczy tylko w Erze no ale :-)

Mam nawigację professional 16:9 - radio, wzmaczniacz, zmieniarka, nawigacja i moduł BT są w bagażniku.

Co bym chciał osiągnąć:

- radio na androidzie do którego można wgrać jakiś program nawigacyjny, janosika itp, podłączyć się telefonem po BT aby móc odtwarzać muzykę i prowadzić rozmowy telefoniczne;

- chciałbym pozostawić funkcje dostępne w oryginalnym radiu w opcji "computer" (spalanie, przebieg, włączanie nawiewów itp.) oraz możliwość konfigurowania pewnych elementów - zakres wyświetlania informacji na zegarach itp.

- oczywiście przyciski z kierownicy powinny robić to co robią teraz...

Do wywalenia oryginalna nawigacja, zmieniarka CD.

Da się to tak zrobić na bazie tych chińskich wynalazków?

Opublikowano

Da sie musisz kupic tadio z androidem oraz modul ibus i masz to co nowisz

Wtyczka w bagazniku od radia jest jedna jebitna duza czarna nie da sie pomylic. Wpisz sobie modul radia e53 w google to zobaczysz co to zw wtyczka i do czego jest podkaczona. Taka sama jsk byla w zestawie

Opublikowano

To jest wtyczka, którą widać po podniesieniu podłogi bagażnika przy tylnej ścianie?

Trochę porządkując zawartość bagażnika (chodzi o identyfikacje elementów):

Po lewej stronie, po otwarciu klapki:

- nawigacja, czytnik... (czy to urządzenie zawiera w środku całą nawigację czy są gdzieś jeszcze jakieś moduły)?

- zmieniarka CD

- moduł pod zmieniarką, włożony pionowo... - co to jest?

- moduł BT - dostępny po odkręceniu plastiku w bagażniku

Wanna z akumulatorem, po odkręceniu osłony (jest tam trochę szpeju):

- duży moduł z napisem Becker - tuner? wzmacniacz?

- są jeszcze trzy moduły w plastikowych obudowach (do czego służą)?

Opublikowano
Dokładnie to kupiłem coś takiego

https://s.click.aliexpress.com/e/bAKfifeY piny do podłączenia są dwie wersje przed i po liftowa jeśli mówimy o tym przejściu z radia do auta. Kolego krilan ile za ten przewodzi i pod którą wtyczkę w bagażniku się z tym wpjąć bo tam są dwie kostki przy tym tunerze?

Kolego jak otrzymasz urządzenie napisz jak się sprawuje ja do X'a kupiłem za 300 USD i nie jestem do końca zadowolony, musiałem wylutowywać mikrofon wewnętrzny aby zestaw chodził lepiej ale z porównaniu z modułem parota to smiech na sali.

to jest z e39

20190521-082258.jpg 20190521-082303.jpg

to z X'a

20151226-160722.jpg 20151226-160851.jpg 20151226-160907.jpg

20151226-161414.jpg 20151226-161425.jpg 20151226-161435.jpg

wtyczkę znajdziesz bez problemu, gdzieś miałem instrukcję z CN do zakupu

Co do ceny przewodu na pewno się dogadamy pisz na priv.

20151209-194404.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W temacie pobocznym do stacji multimedialnej...

Warte zachodu są te emulatory zmieniarki z obsługą BT?

Dension czy coś w tym stylu?

Lubię ściągnąć sobie na telefon trochę muzyki z Itunes, nie chce mi się bawić w karty SD, pendrive itp. Podłączył bym telefon po USB lub BT ale:

- będzie możliwość sterowania przyciskami z kierownicy - next, prev i vol?

- będą widoczne na ekranie radia tytuły kawałków?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zamontuj sobie to tutaj film swietna sprawa, ja u siebie w x5 zamowilem, mieszkam w de nie ma problemu z korzustaniem odbiera dobrze radia itd, osobiscie jestem bardzo zadowolony, mam nadzieje ze pomoglem tutaj link :
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś z Was może montował do e53 te radia z większym ekranem (z ali), bez przycisków? W sumie to przycisków 1-6 i tak nie używam, odtwarzacza CD też... Ten większy ekran jest jakimś argumentem ale znów jakoś dziwnie wystaje.

Choć widziałem takie, które nie mają przycisków ale większy (panoramiczni) ekran - Chińczyk wyprodukuje wszystko.

Coś bym zmotał ale jak ma to być "proteza" to szkoda kasy i czasu.

Jeszcze kilka pytań do tych androidów mam... :-) Takie sytuacje:

1. Mam włączoną navi i sparowany telefon przez BT, z którego odtwarzam muzykę po BT. Jeśli pojawi się komunikat z navi to muzyka się wyciszy, zostanie wyemitowany komunikat, następnie muzyka znów powróci?

2. Podobnie z rozmową telefoniczną.

3. Jeśli radio będzie czytać PDC to w przypadku włączenia R wyświetlacz automatycznie przełączy się na obsługę PDC a po dezaktywacji PDC wróci do poprzedniej funkcji?

4. Czy zestaw głośnomówiący korzysta z mikrofonu w samochodzie czy jakiegoś wbudowanego?

Może ma ktoś z Was taki wynalazek gdzieś w pobliżu (Kraków, Skawina) chętnie bym to zobaczył.