Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pewnie nie dużo ludzi mnie tu zna bo też często tutaj nie zaglądałem ale od początku.

Moje poprzednie auto znacie z tematu :

viewtopic.php?f=112&t=177234

Nastał ten dzień kiedy też zostałem Tatą, więc poprzednie auto od razu poszło na sprzedaż i zakupiłem coś nowego.

Myśl była taka : Oczywiście zostajemy przy marce BMW, więcej miejsca więc musi to być kombi, z nastawieniem na wygodę dla mojej żony i dziecka, dużo nie paliło i nie było drogie w utrzymaniu (mieszkam w DE).

Po rozstaniu się z BMW 1er 120d, zacząłem intensywnie szukać.

znalazłem super sztukę w Bayernie (ponad 500km od Köln, tam gdzie mieszkam) pojechałem. Auto sprawdzone w serwisie od A do Z, i kupione w serwisie. Było to auto prywatnego (gebelsa) ale oddał do serwisu BMW Weiss żeby sprzedać. Sprawdzone też była cała historia co było robione + rok gwarancji z możliwością przedłużenia.

Jazda próbna i.... nie zastanawiając się ani momentu dłużej... jest..

BMW F31 Touring 318d 2013r alpinaweiss z 8 biegowym automatem :lol: :dance: :dance: :clap: :clap:

b9297df260b735a5med.jpg

Auto przy zakupie w grudniu miało 66.800km aktualnie ma 72 tys.

Jestem zadowolony bardzo, buta ma lepszego od mojej poprzedniej 120d, myślę że jest to zasługa automatycznej skrzyni i momentu obrotowego, na razie nie potrzebuje więcej, jeżeli braknie (już się informowałem) jak skończy się gwarancja to pojedziemy zrobić na około 180-190ps.

Bajery jakie musiała mieć i ma to :

- Bixenon

- Ledy

-Automat 8 biegów

-podgrzewane fotele

-czujnik deszczu i zmierzchu

-cyfrowe tacho do navi

-navi

-kierownica multi

-tempomat z funkcją hamowania

- 2x usb, aux

i ma też innych bajerów których nie pamiętam

Kilka fotek poglądowych :

930ba8a65b70d9b1med.jpg

1889e142940481c5med.jpg

11762a213dd3e69emed.jpg

7d307e033e8948d0med.jpg

635834b69c03332amed.jpg

e6ec162154993879med.jpg

1c3229038c30cd4bmed.jpg

No i zdjęcia z dniu odbioru i sprawdzenia jeszcze raz wszystkiego :

a1fdc0b10626bf6dmed.jpg

c9aebd6109fc9df2med.jpg

448b883125bcbc9bmed.jpg

40ae47e063a46d99med.jpg

6397b289e89641c2med.jpg

Wszystkie zdjęcia były robione srajfonem, będzie czas to wezmę cyfrówkę i porobię lepszych.

Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sympatyczny kombiaczek, pomimo małego silniczka i skromnego wyposażenia. Biały, obecnie bardzo modny kolor i fajnie, że ma taki mały przebieg.

Niech dobrze służy :cool2:

Benzyna zamiast krwi...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ładna, białe kombi mi się podobają. Jeśli zostajesz z autem na dłużej to możesz je mocno odmłodzić zmieniając lampy tył na lci ;) i halogeny przód na led.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze tylko chipek i będzie smigalo... :) Szerokości życzę...

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano
Sympatyczny kombiaczek, pomimo małego silniczka i skromnego wyposażenia. Biały, obecnie bardzo modny kolor i fajnie, że ma taki mały przebieg.

Niech dobrze służy :cool2:

Tak jak mówiłem, silnik taki jest i jest dobrze, bedzie chip to bedzie napewno lepiej, a jeśli chodzi o wyposażenie to aż tak źle niema, nie przesadzajmy :lol:

widziałem naprawde bardzo ubogie wersje :twisted:

Opublikowano
Ładna, białe kombi mi się podobają. Jeśli zostajesz z autem na dłużej to możesz je mocno odmłodzić zmieniając lampy tył na lci ;) i halogeny przód na led.

Chyba nie bardzo czaje...Lampy tył LCI ? jak to wygląda ?? i halogeny led?? fajnie to brzmi ale jak wygląda ? jakies foto / link ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zobacz u Randala....

Lampy tył lci są ledowe i auto wygląda zupełnie inaczej na plus!!! Halogeny masz żółte ( zwykła żarówka) w lci masz halogeny ledowe ( świecą na biało) od razu lepszy Look....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png