Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam do dyskusji zrobiłem mały test paliw i wrzuciłem na YT

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
Nic dziwnego, że wygrało paliwo które wygrało, bo jest to iz40 z dodatkami, żeby spełniało normy w kraju. Takie samo paliwo ma Lotos pod nazwą dynamic, właśnie tylko takie leje jak zapowiadają duże mrozy i jeszcze nigdy się nie zawiodłem
Opublikowano
Nic dziwnego, że wygrało paliwo które wygrało, bo jest to iz40 z dodatkami, żeby spełniało normy w kraju. Takie samo paliwo ma Lotos pod nazwą dynamic, właśnie tylko takie leje jak zapowiadają duże mrozy i jeszcze nigdy się nie zawiodłem
Opublikowano
W Suwałkach zawsze są :D

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

Opublikowano
nie przypominam sobie by były temp nizsze niż -30

Oglądałeś film ? :duh: jeśli tak to jak byś słuchał uważniej to byś słyszał ze temperatura nocą sięgała -24

Opublikowano

Oglądałeś film ? :duh: jeśli tak to jak byś słuchał uważniej to byś słyszał ze temperatura nocą sięgała -24

Super. W tej temperaturze nie wytrąci się parafina z oleju napędowego.

Opublikowano

Super. W tej temperaturze nie wytrąci się parafina z oleju napędowego.

Nie zaśmiecaj tematu. Zrób swoje testy nawet w zamrażarce a nie wróżysz z fusów

Na jakiej podstawie tak twierdzisz ze nie wytraci się parafina?

Ten test pokazuje czemu co niektórzy maja problem z odpaleniem auta w niższych temperaturach

Opublikowano
Ja nie mam zbyt dużego wyboru, ponieważ w pobliżu mam stację Shell i Orlen, porównując ON Verve oraz V-power, mniejsze problemy z odpalaniem podczas ujemnych temperatur na dworze mam jeżeli zatankuje On Verve, zauważam to samo zjawisko co zimę, wiec zawsze tam tankuję. Na v-power muszę bardzo długo kęcić aby zaskoczył.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdziwy olej napędowy może tak, ale na pewnych stacjach jest to tylko tak nazwane by odróżnić od benzyny
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok.. parafina nie wytrąca się na Statoil i Orlen, ale pytanie teraz jaki jest tego powód ?

Jeżeli jest zbyt mocno uszlachetnione, to pytanie jak to wpływa na pracę wtrysków, itp.

Poza tym test nie jest do końca udany chociażby z uwagi na fakt, iż powierzchnia zbiornika paliwa jest znaczni większa i bardziej odizolowana od niskich temperatur.

Nikt o zdrowych zmysłach nie zostawia też auta z zalanymi 2 litrami w zbiorniku.

Ja przyznam się, że jeżdżę na V-Power nitro + i dodaje dodatek Millers do każdego tankowania i nigdy nie miałem problemu z odpaleniem auta.