Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie odebrałem auto po regeneracji atc 400. Na pewno jest widoczna poprawa po regeneracji ale nadal odczuwam tzw "sztywne spięcie" tylnego napędu przy nawracaniu i odnoszę podobne wrażenie przy zmianie kierunku jazdy (tzn jak skręcasz w lewo i nagle zaczynasz jechać w prawo).

Zastanawiam się czy np wina jest skrzynki czy może coś innego być odpowiedzialne za takie zachowanie auta?

Opublikowano
Adaptację powinni zrobić po naprawie.Mi regenerowali w Częstochowie i wszystko ok.
Opublikowano
Było zrobione zgodnie ze sztuką. Wszystko posprawdzane. Dla tego zastanawia mnie czy coś może dawać takie objawy płużenia w tylnej osi oprócz skrzynki ATC 400. Bo nie wiem czy coś pominęli w regeneracji co wyglądało na sprawne a sprawne nie było czy odwalić się od skrzynki i szukać gdzie indziej.
Opublikowano

Ostatnio pisał do mnie ktoś na PW w takiej smej sprawie.NIby też skrzynka po regenracji i podobna sytuacja.Część elementów była ow skrzynce wymieniona a część wg warsztatu jest ok.Niestety po ponownym rozebraniu okazalo się iż nie wytrzymało coś tam po przejechaniu kilkuset kilometrów i zabawa od nowa.nie mówię,ze u Ciebie jest tak samo ale takie przypadki są.

Jeśli faktycznie adaptacja zrobiona jest i opony takze ok to już tylko sama skrzynka pozostaje raczej

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
No cóż pojeżdżę i zobaczę co się będzie dalej działo. Bo mechanik który to robił twierdzi że jest OK. Wg mnie jest znacząca poprawa ale nie jestem na 100% przekanny że wszystko jest OK. Wyjdzie z czasem :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No cóż pojeżdżę i zobaczę co się będzie dalej działo. Bo mechanik który to robił twierdzi że jest OK. Wg mnie jest znacząca poprawa ale nie jestem na 100% przekanny że wszystko jest OK. Wyjdzie z czasem :/

Adaptacja to skasowanie oporów miedzy osiami na sprzęgłach. Jeśli czujesz coś przy skręcaniu, to albo jednak nie zrobiona adaptacja, albo regulator

Xdrive

Koder

• 1 rok później...