Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mialem lekka stluczke mam do wymiany przedni reflektor.ten co zostal dobry na szkle jest napsiane hella a ten co sie zbil mial chyba bosch.pytanie moje ejst takie czy hella bosch i zkw nie ma roznicy zadnej ani komplikacji w podlaczeniu?i po rozkreceniu tej zbitej lampy sa nalepki boscha.jest mozliwosc ze ktos zmienil wczensiej szklo??
Opublikowano
Z tego co mi się obiło o uszy i czytałem na opisach aukcji to szkło od ZKW nie pasuje do BOSCH.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Jęśli chodzi o te szkła z allegro, to są firmy depo i z tego co słyszałem to pasują do ZKW a do boscha podobno nie.

Co do Helli to kupiłem w tym roku komplet nowych reflektorów tej firmy do E36 i tył lampy jest Hella a szkła ZKW, więc można wyjść z założenia, że te szkła depo spasują ci do Helli i ZKW.

Weź jeszcze pod uwagę, że jak kupisz jedno szkło nowe, to może się znacznie różnić od tego starego wyglądem. Pomijając, że może być inny odcień, to obecnie robią szkła do reflektorów z soczewką prawie gładkie, a stare miały takie poziome kreski.