Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
)) tam o Kodowanie najmniej chodzi . I ja więcej czym jestem pewien ze ten gość który powiedział 550 nawet nie wie ze mowa o full led 6wb dla f30, może on myśli o 6WA , na Allegro ich tak samo nazywają LED )) handlarze bez mózgów . Trzeba być totalnym idiotom żeby robic licznik cena którego 800-900$ za 550zl .
Opublikowano
)) tam o Kodowanie najmniej chodzi . I ja więcej czym jestem pewien ze ten gość który powiedział 550 nawet nie wie ze mowa o full led 6wb dla f30, może on myśli o 6WA , na Allegro ich tak samo nazywają LED )) handlarze bez mózgów . Trzeba być totalnym idiotom żeby robic licznik cena którego 800-900$ za 550zl .

Raczej nie masz racji, ale zobaczymy. Link mu wysłałem do licznika na aukcji więc chłop ma chyba oczy. Robił mi już sporo róznych rzeczy i moim znajomym więc może cenę zrobił "promocyjną" a może jest jak mówisz i się zwyczajnie pomylił. Zobaczymy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem tak - ja już prawie 4 lata w PL, i widzę że dużo mistrzów nie szanują swoją wiedzę , nie szanują swoje inwestycji w wiedzę , robią za kawałek chleba rzeczy, które warte innej kasy jeśli patrzyć na wszystkie ryzyko i tak dalej. Zakładają te 800-1200 to nie jest tak ze tak komuś się chce , ale to jest tak że w tej operacji jest wiele niuansów . I szkoda czytać takie posty wyżej o jakimś kabelku i kodowaniu , które można zrobic samemu - to jest śmiech i grzech jak to się mowie .
Opublikowano

Ja uważam że F30 robi się już starawe i nie ma możliwości robić usługi w takich cenach jak piszesz. Nie ta cena nie ten klient.

Nikt nie da 3500 za licznik i 1200 za robotę do auta które można kupić za 45K. Tak jak spadają ceny części do F30 tak i spadają ceny usług.

Natomiast każdy robi jak uważa i masz prawo nawet wołać 2000zł za montaż licznika. Twoje zbójnickie prawo :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak , cena jest ok plus faktura , super. Ale ta robota z takimi rzeczami gdzie jest ryzyko - ona nie jest warta tych 550zl taka prawda . I ja naprawdę nie rozumiem co ten gość ma w swojej głowie za taka cene . Ale to nie moja sprawa. Każdy ma prawo na swoje fikołki . Jeśli będą problemy z kropka czerwona albo z wyzerowaniem przebiegu , pisz na PW. Jeśli będzie wszystko na ok, to super i powodzenia!
Opublikowano
Tak , cena jest ok plus faktura , super. Ale ta robota z takimi rzeczami gdzie jest ryzyko - ona nie jest warta tych 550zl taka prawda . I ja naprawdę nie rozumiem co ten gość ma w swojej głowie za taka cene . Ale to nie moja sprawa. Każdy ma prawo na swoje fikołki . Jeśli będą problemy z kropka czerwona albo z wyzerowaniem przebiegu , pisz na PW. Jeśli będzie wszystko na ok, to super i powodzenia!

narazie to przestał się oddzywać :) więc może się połapał i zapadł pod ziemię :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiem tak jak jest . Wiele na początku nie wnika w sytuacje , a tylko odrazu mówią cenę i ty Pan przywieź autko, zrobimy , bo my to już robili. Dalej temat wyglada tak - kiedy te wiele zaczynaja wnikać w temat , to masz różne warianty: ktoś nie odbiera telefon, ktoś powie szczerze że nie potrafi , bo nie zna się na tym albo niema szpretu, ktoś będę szukał rozwiązania na międzynarodowych forach żeby pomogli i tak dalej. Co do mnie , to ja już kojarzę o co tam chodzi i z czym mogą być problemy, innymi słowami już dawno wysralem to , co inni teraz starają się zjeść )) A prawda jest taka, ze mało jest ludzi w PL , kto potrafi prawidłowo wyzerować ta pamięć, która jest w tym liczniku, dlatego możliwe , podkreślam możliwe ten gość za 550 już gdzieś zniknął. Taki lajtowy opis tej sytuacji . Tylko nie pomysł proszę że ja szukam klienta kogo by to naciągnąć na kase , nie - to nie jest tak. Ja i tak mam co robić i za kasa mi się nie spieszy. Poprostu opisałem jak to jest czy bywa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja już dawno nie wierze w cudo opisy Allegro po tym jak zacząłem dostawać roboty po przypisaniu używanych sterowników silnika, które tez tak samo byli reklamowane - czyli dopiszem ecu do Państwa samochodu . Ja wierze w rzeczywistość , a nie w to co ktoś tam pisze . To już filozofią ))) Jeśli ktoś potrafi i za 300, to flaga w ręki do przodu z piosenką ) Ale daj znać co i jak tak na serio .
Opublikowano

300 zł to sa realne ceny za takie kodowanie . robota prosta jak budowa cepa- nie ma tu zadnych niuansów

a jezeli ktos jest taki mega spec i tak szanuje swoją wiedzę to niech naprawia rakiety. tam dopiero mozna wyrwac gruba kase:)

Opublikowano

tak jestem slepy. i nie ma tu zadnej sztuki ktora wyolbrzymiarz do n tej potegi zeby kasowac naiwnych ludzi ktorzy wierza w niestworzone rzeczy ktore im opowiadasz

a po drugie naucz sie kultury w odnoszeniu sie do innych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam kulture na najwyższym poziomie, ponieważ mam wykształcenie wyższe w zakresie finansów, 6 lat stażu pracy w państwowej służbie celnej i bardzo dobrze znam się na psychologii ludzi, ponieważ 6 lat pracowałem z ludźmi prawie dzień w dzień.

Teraz powiem ci co jest wliczone w tę cenę - zerowanie w pamięci eeprom przebiegu (jeśli jest więcej czym w auto) i VIN , podczas wyzerowania zawsze masz szans ze cos pójdzie nie tak, pamięć w tym liczniku 35160WT - bardzo kapryśny eeprom. Dalej wyjaśniam - jest niuans co do zmiany VIN. Dalej kodowanie pod auto. Więc z taką wiedzą jak masz - możesz kabel enet wsadzić sobie w jedno miejsce i kodowac co chcesz . Jest poziom trudności prac - istnieje odpowiednia cena wedlug tego poziomu. Formuła jest bardzo prosta. Musisz umiec cenić umysł i umiejętności innych ludzi, a nie krzyczeć tu głośno bzdury , o ktorych piszesz wyżej. Nie masz kasy zaplacic za jakosc napraw - jedź do amatorow, daj im samochód - niech na nią ćwiczą albo kup passat - tam masz tanio.

Opublikowano

Akurat kapryśna kostka 35160 wcale nie jest taka kapryśna, a jeśli jest kapryśna to można kupić nową, wsad odpowiednio zmodyfikować, oraz zapisać.

Wiedza na poziomie dziecka z podstawówki, przynajmniej moje dziecko taką ma.

Podniecacie się kodowaniem jakiegoś licznika, parodia.

Co do kostki to nowa na alegroszu kosztuje 60zł, zaś kasownik R270+ u chińczyka ok 60$ (pisze tu o kompletnym).

W myśl nowemu prawu, wszystko o czym piszecie jest nielegalne.

Opublikowano
Akurat kapryśna kostka 35160 wcale nie jest taka kapryśna, a jeśli jest kapryśna to można kupić nową, wsad odpowiednio zmodyfikować, oraz zapisać.

Co do kostki to nowa na alegroszu kosztuje 60zł, zaś kasownik R270+ u chińczyka ok 60$ (pisze tu o kompletnym).

A nie prawda, w senacie podobno odrzucone, za dużo błędów było w ustawie.

https://www-auto--swiat-pl.cdn.ampproject.org/v/s/www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/cofanie-licznikow-w-autach-znowu-bedzie-legalne/2xy1v52.amp?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQDoAEB#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%C5%B9r%C3%B3d%C5%82o%3A%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.auto-swiat.pl%2Fwiadomosci%2Faktualnosci%2Fcofanie-licznikow-w-autach-znowu-bedzie-legalne%2F2xy1v52

Opublikowano
Dzisiaj usłyszane w radiu, prawo wchodzi w życie i będzie obowiązywać, sęk w tym że nowela tego samego prawa wchodzi w życie za bodajże kwartał gdzie przepis o karaniu za liczniki faktycznie wykreślono i zastąpiono jakimś paragrafem o korupcji, ale ma to zostać poprawione i przepis na pewno pozostanie, tak to tłumaczył Zbynek Z.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej, akurat nie wstyd takie bzdury pisac ? Wiedza na poziomie dziecka z podstawowki , Lopico, chyba o sobie napisaleś - sorry 35160D0WT i 35160WT trocha rozne pamieci -więc jesteś w błędzie, dlatego zaden r270 tego nie robie w 6WB F30. Dlatego ja tu pisze , bo trocha znam sie na tym i chce pokazac dlaczego sa takie ceny. I ty nie mozesz zmienic kostke , bo kazda kostka 35160WT zawiera ID numer, ktory jest przypisany do processora - zmienisz kostke - dostaniesz kropke na zawsze. To tak - lajtowy opis dla tych , kto mysli ze cos wie, a tak naprawde wiedza na poziomie dziecka z podstawówki. Bez obraz - smieszno czytać. Powtorze jeszcze raz - ja juz dawno wysralem to, co ktos teraz chce zjeść !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do przypisania uzywanego licznika - w tej akcji nie ma przestępstwa , ponieważ nie chodzi tu o cofanii, a tylko chodzi o dopisanii czesci jako uzywki - czyli wymiana czesci. Plus do tego zawsze mozna powiedziec ze przebieg w liczniku byl mniej od auta, dlatego o sprawie z zmiana KM w ogolie moze tu nie chodzic , licznik pobiera wiekszy przebieg z FEM i tyle w temacie.
Opublikowano

temsky740, nie podważam Twojej wiedzy, bez obrazy musisz się troszkę jeszcze podszkolić z pamięciami m35160* oraz jego zamiennikach, koledzy od ryżu już dawno znaleźli sposób na te pamięci bez emu. Nie trzeba również jakiegoś super sprzętu aby to uruchomić. Ja nie mam w swoim liczniku emu, jak również oryginalnej kości. Nie wyświetla się również kropka przy przebiegu, nie mam błędów w liczników, oraz nie wykrzaczyło się również przy podnoszeniu softu auta.

W myśl prawa nie masz prawa ingerować w licznik, licznik powinien wymienić uprawniony do tego zakład np. serwis. Jaki serwis zamontuje Tobie używany rozkręcony wcześniej licznik ? Gdzie masz na nim plombę legalizacyjną, która jest naklejona na każdym liczniku (nawet e9x miało w lci taką nalepkę).

Dziś od rana trąbią w TVPropaganda o licznikach :)