Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pytanie dotyczace rozrządu w BMW e46 320d 136km 2.0 disel

1.Co wchodzi do rozrządu łańcuchy jakiś napinacz? Wypisał by mi ktoś ?

2. Jaki jest koszt tych części.

3. Co ile wymienia się rozrząd?

4. Mechanik powiedział że podczas odpalnia samochód klekocze na początku potem ustaje powiedział że może byc to wina kończącego sie napinacza rozrządu prawda to czy nie ? Jeśli nie to co może być powodem?

Pozdrawiam Krzysiek

Opublikowano
I tak i nie. Przeważnie w podstawie filtra masz zaworek zwrotny który nie wypuszcza oleju z filtra jeśli coś pod niego podejdzie to klekotanie wywołane jest,, suchym startem " tam bym zajrzał zanim ktoś dobierze się do rozrządu.
Opublikowano
Jeśli chcesz znać koszty ceny i co wchodzi w skład rozrządu zajrzyj na Realoem albo bmw store,wpisz vin i będziesz wszystko wiedział. Jeśliby chcesz zamiennik to pytaj w hurtowni. U mechanika ciężko powiedzieć jeden weźmie na flaszkę drugi 1000zł a co do zmiany zależnej od przebiegu ciężko powiedzieć bo wszystko zależy jak autko było traktowane w jednym poleci przy 300000 a w drugim przetrwa 1000000km
Opublikowano

Ile trwa ten hałas? Zawsze okolo 2-3 sec zanim pompa poda olej na górę silnika. Uszkodzony zaworek zwrotny w podstawie filtra oleju. Swieci ci sie wtedy kontrolka po odpaleniu. Lancuch raczej słychać caly czas jeśli juz go napinacz nie napnie.

Mnie kiedyś artysta jeden chciał na rozrzad przy 2.8 naciągnąća halasowala rolka osprzętu. Jedź do innego

szukam
Opublikowano
Trwa to 2/3 sekundy i potem cichnie . PRzy odpaneiu też swieci się olej jak przestanie klekotać gaśnie czyli to bedzie ten zaworek?
Opublikowano
Tak. Na 100%. Uzywka raczej nie zalatwi sprawy. Tylko nowa a kosztuje sporo. Ja tak jeździłem ze 3 lata z klekotem po odpaleniu i nic sie nie działo.
szukam
Opublikowano
Tak myślałem że zaworek, nie wiem jak dokładnie to tam wygląda ale zanim wymienisz zrób jak pisałem na początku i zobacz czy coś go nie przyblokowało często da się go wyczyścić.