Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukałem ale nie znalazłem podobnego problemu.

W zeszłym tygodniu jak byłem na nartach wyskoczył mi komunikat aby wymienić baterię w kluczyku. Jednocześnie przestało działać zamykanie auta po dotknięciu klamki.

Otwieranie normalnie działało. Dzisiaj wymieniłem baterię ale problem pozostał. Auto się otwiera po objęciu klamki ale nie chce się zamykać. I tak jest z każdą klamką.

Fakt dzisiaj jedna z tyłu zamknęła dwa razy auto. Ale i ona przestała.

Czy miał ktoś coś podobnego? Może jakaś podpowiedź co może im dolegać.

Soft Close normalnie działa w każdych drzwiach, otwarcie klapy bagażnika gestem również.

Dzięki za wszelkie sugestie

Opublikowano
Zauwazylem, ze mam rowniez problemy z keyless go kiedy w tej samej kieszeni co kluczyk mam telefon. Jak wyciagne telefon i przeloze do innej to problemu nie ma. Tylko w moim przypadku nie dziala ani zamykania, ani otwieranie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak byłem u mechanika, to wspominali, że przecierają się kable i z tego tytułu mogą pojawić się problemy.

możesz mi wyjaśnić jaki stosunek mechanik ma do Keyless GO ? :shock: :duh:

Jego odpowiedź pewnie byłа równoznacznа pytania czy istnieje życie na marsie ))))

• 2 lata później...
Opublikowano
Podejrzewam, że ujemne temperatury mogą mieć coś z tym wspólnego. Tez tak miałem kilka razy, że gdy auto stało na mrozie i do tego jeszcze śnieg to zdarzało się, że otwieranie/zamykanie dotykiem nie działało. Przy wyższych temperaturach albo w garażu wszystko w porządku. Zauważyłem natomiast, że prawa klamka otwiera auto dotykiem, ale nie zamyka - i to w każdych warunkach.