Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów,

Prośba o pomoc, mam zarezerwowany ten samochód jutro na 95% go wezmę, po pierwszych oględzinach wygląda całkiem sensownie ale pytanie do was co tym sądzicie o silniku itp, być może ktoś ma historię tego BMW chętnie bym się z nią zapoznał.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-318-d-143-km-serwis-podwojny-klimatronic-oplacony-ID6yIhlw.html#xtor=SEC-8

Opublikowano

A co Ci się w tym aucie podoba?

Bo nawet cena nie jest specjalnie dobra - uszkodzenia wcale nie małe (trochę roboty przy tym będzie)

Auto kiepsko wyposażone, silnik N47D20A czyli o podwyższonym ryzyku (sprawdź czy był na akcji serwisowej naprawy rozrządu)

I koniecznie zweryfikuj przebieg

Opublikowano
Ogólnie e90 jest samochodem, który mi się podoba, ale co do tego egzemplarza wydaję się bardzo zadbany co do przebiegu i rozrządu czekam na weryfikacje, na pierwszych oględzinach w silniku i jego pracy nic niepokojącego nie usłyszałem. Waszym zdaniem ile może być warty ten egzemplarz?
Opublikowano
W takim stanie do 20 tys w Polsce, po naprawie jakies 26--28 tys. Błotnik do wycięcia najlepsze rozwiązanie, ogólnie tragedii nie ma ,zrobisz i będziesz wiedział jak jest zrobione i jak była uszkodzona -bezcenne :cool2:
Opublikowano
O samą blacharkę się nie boje bo sam sobie to zrobię i będę zadowolony, obawiam się tylko o silnik myślę jeździć tym Bmw przez 4 lata gorzej jak zaraz po zakupie klęknie rozrząd.
Opublikowano
Spoko, jak klęknie to wymienisz i będziesz miał spokój. W dzisiejszych czasach w nie takich furach klękają rozrządy ,wymieniaj olej co 10 tys lub raz w roku nie żadne longlife co 30 tys.
Opublikowano

Wg mnie E90 prelci może być ładne tylko w m-paku, na xenonie, i z blackline :cool2:

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł