Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daruj sobie wersje z fotoradarami, bo bazy danych fotoradarów są z czasów gdzue nie trzeba było nawet tabliczek informacyjnych wsawiać o fotoradarze. Teraz będzie ci piszczec na fotoradary których juź nie ma. Od czasu janosika nikt nie aktualizował tych baz. Są po prostu stare.
Opublikowano
Panowie a czy taka ori, płytę daje sie bezproblemowo kopiować? Mozna by o jakimś wspólnym zakupie pomyśleć ewentualnie.
Opublikowano
Wersja z Fotoradarami

BMW Navigation - Update DVD Road Map Europe HIGH 2017 Blitzer Edition

http://chomikuj.pl/sapcia28/BMW/BMW+Navigation+-+Update+DVD+Road+Map+Europe+HIGH+2017+Blitzer+Edition

Ta wersja nie ma fotoradarow

I tak jak ktos pisal ma tylko glowne drogi

Z fotoradarami znalazlem tylko z 2015r

Blitzer Edition znaczy wlasnie fotoradary ale mogło np. w PL nie działać a tylko w DE.

Opublikowano
Panowie a czy taka ori, płytę daje sie bezproblemowo kopiować? Mozna by o jakimś wspólnym zakupie pomyśleć ewentualnie.

Ale po co jak masz za free????

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Na razie niema za free. Mozna jeszcze poczekać, albo kupić i puścić w obieg ale musiałbym wiedzieć czy sie to daje kopiować bezproblemowo albo czy jest jakieś zabezpieczenie przed kopiowaniem jak w innych tego typu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma żadnych zabezpieczeń tego. Wystarczy, nawet nie robić obrazu tylko skopiować i tyle. Płyta nie musi się jakoś specjalnie nazywać. Kopiujesz nagrywasz i działa
Opublikowano

No to świetna wiadomość jest. Thx.

Tylko muszę Cie jeszcze pomęczyć upierdliwie i zapytać czy kopiowałeś taka płytę osobiście? Bo ewentualnie kupie, skopiuje perfidnie i odeśle jeśli sie nic w następnych dniach nie pokaże w necie.

Chciałbym mieć 200% pewności zanim zacznę kombinować a wcześniej miałem Insignie i tam plyty były zabezpieczone przed kopiowaniem tak, ze nikt tego nie złamał.

Opublikowano
Ja kopiowałem 2015 te mapy bezproblemowo jednak nie widzę sensu kupowania.Zaraz i tak się pokaże gdzieś link
Opublikowano
Wersja z Fotoradarami

BMW Navigation - Update DVD Road Map Europe HIGH 2017 Blitzer Edition

http://chomikuj.pl/sapcia28/BMW/BMW+Navigation+-+Update+DVD+Road+Map+Europe+HIGH+2017+Blitzer+Edition

Ta wersja nie ma fotoradarow

I tak jak ktos pisal ma tylko glowne drogi

Z fotoradarami znalazlem tylko z 2015r

Blitzer Edition znaczy wlasnie fotoradary ale mogło np. w PL nie działać a tylko w DE.

Żeby radary działały musisz mieć soft z taka funkcja. I nie ma znaczenia czy to PL czy DE ..muszą działać wszędzie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zwróć uwagę, że nie mam tam wersji High. Ogólnie jakaś posucha z tą wersją, nikt jej nie udostępnił do internetu..
Opublikowano

A wiecie jak odróżnić wersje High od Prof i innych?

Właśnie ściągnąłem od innego gościa niby wersje High ale radio tego nie bierze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To po co targasz jakieś nie pewne mapy. Jak w pierwszym poscie masz darmowe z mega i za pare zloty z chomika sprawdzone.

Co do roznic to wersja HIGH jest na dwoch DVD a professional na trzech DVD.

Pamietaj że napędy w tych navi mają po minimum 10 lat i mogą mieć problemy z czytaniem nagrywanych DVD. Nagrywaj wolno i na stacjonarnych nagrywarkach a nie w laptopie.

Opublikowano

Chodzi o 2018.

Jesli PRO i PRE maja po 3 plyty to raczej pomylić sie nie da z High, a to daje nadzieje ze moze cos bedzie dzisiaj wieczorem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No darmowegi HIGH 2018 nie widziałem jeszcze nigdzie, a sledze ostro. Zawsze na poczatku stycznia juz była, a teraz lipa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdze i ci powiem czy nowe:) Ściągam, ale wygląda obiecująco. NAV_DB_21730 jeszcze nie było. W zeszłym roku DVD2 nazywało się NAV_DB_21715.

Sprawdziłem i wygląda na nową. Data bazy jest z dnia 2017-02-10 więc może być. Rok wcześniej była z 2016-08-01.

Jest problem z nagraniem, bo płyta jest wypełniona ponad rozmiar. 3MB za dużo. Wywaliłem z Tables język hiszpański i się mieści. Pozniej sprawdze czy da rade nagrać z overburning bez wywalania.

Niestety moja nagrywarka BENQ oraz płyta SONY nie mieści tylu danych. Także usunąłem hiszpański i poszło. Wygląda na to że jest to wersja 2018, chociaż u mnie nie widać różnic, bo drogi pooddawali w wakacje, a oni aktualizacje skończyli w lutym:( Na pewno nie jest gorzej, co pozwala przypuszczać że to 2018. Poza tym wszystkie daty w plikach są na rok 2017, gdzie w zeszłym roku były na 2016. Na bank jest to DVD2, bo jest Polska:) Link do chomika kolegi:

http://chomikuj.pl/Ireneusz3901/BMW+2018+DVD2+HIGH+MK4

Niech ktoś targnie i opisze swoje wrażenia:)

Opublikowano

Trzeba brać plyty DVD-R bo te maja ciut większą pojemność od DVD+R i to załatwia sprawę.

To jest 2018. Jestem pewien.

Opublikowano
Ja już też mam na dysku, niestety overburning nie działa przynajmniej u mnie Verbatim poległ. Wywaliłem SPA oraz IT i aktualnie się wypala, jutro rano sprawdzę jak to śmiga :)
  • 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Testował ktoś z was te mapy na 2019 rok?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.