Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Październik listopad o ile będzie wznowienie..W tamtym roku było info iż mapy na 2017 rok to ostatnie wznowienie
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

poszło mi już 5 płyt i nic.

biore te wypakowany pliki, robie z nich iso - tworzy sie jeden plik, nagrywam i du...

Czy problem jest w tym że te ten obraz ma ikonke winrara ?? Bo już sam nie wiem co jest grane. 2016 nagrałem od strzału

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz dokładnie co robisz i jakim programem. Finalnie na płycie 2017 masz mieć takie same katalogi i pliki jak na 2016. Wsadź po kolei do kompa obie płyty i zobacz jak to wygląda.
Opublikowano
poszło mi już 5 płyt i nic.

biore te wypakowany pliki, robie z nich iso - tworzy sie jeden plik, nagrywam i du...

Czy problem jest w tym że te ten obraz ma ikonke winrara ?? Bo już sam nie wiem co jest grane. 2016 nagrałem od strzału

Nie masz pobranych kompletnych plików kolego.Po pobraniu i wypakowaniu masz miec plik ISO który nagrywasz.Nic wiecej nie robisz ani nie kombinujesz.Kup sobie plytę wielokrotego nagrywania np.verbatim i kombinuj

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jestem.

po ściągnięciu mam 14 partów. Jakimś programem scaliłem je, wypakowałem, pojawiły się te katalogi i pliki o której piszecie. Robie z nich obraz i... d...a

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dobra, nagrywam ten jeden plik utworzony 7zipem. w imię ojca i syna.

to dobrze że miał ikonkę wirara ??

Opublikowano
Kolego....wszystkie mapy udostępniane na forum po pobraniu i wypakowaniu mają obraz ISO do nagrania.Już to pisałem. Żaden plik winrar czy 7zip to nie mapy
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam małe pytanie, nagrałem mapę na płytę 8.5GB więc muszę wgrać soft v32, czy później jak przykładowo nagram mapkę z 2018 na 4.7GB to będę musiał z powrotem wgrać stary soft? (jak sprawdzić jaki obecnie mam?)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na zdjęciu w prawym gornym rogu masz cyferki. SW 4-1/00 to wersja softu v32. Najnowsza czytająca też plyy 8,5gb. Oczywiście płyty 4,3GB też czyta.

http://gps.szczecin.pl/wp-content/uploads/2014/11/bmw-mk4.jpg

Opublikowano
Dzięki. I mam ten soft v32, niestety płyty 8.5GB mi nie czyta, raczej dobrze nagrałem, bo pliki wyglądają na płycie identycznie jak na płycie, która jest w aucie od momentu kupna. Dodam jeszcze, że nagrałem na płycie DVD+R, kupię płytę 4,5GB i spróbuję na niej nagrać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No niestety te czytniki z wiekiem coraz gorzej czytaja. Znaczenie ma nawet na jakiej plycie nagrywasz. Na moim starym czytniku najlepiej SONY działały. Gdzieś dwa lata temu wymieniłem go na nowy i czyta wszystko. Ściągnij sobie wersje 4gb i nagraj i po problemie. Albo usuń ze swojej płyty wszystkie języki oprócz angielskiego i też ci wejdzie na zwykły DVD.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
x3 2004r nagrałem high 2017 mk4 i lipa zacina się i resetuje.2015 robiłem i ok do dzisiaj.
Opublikowano
A ja mam pewnie głupie ale podstawowe pytanie... Te mapy się wgrywa do nawigacji czy wszystko leci bezpośrednio z płyty? Pytam bo chciałbym mieć możliwość korzystania z wersji East i West jednocześnie i zastanawiam się czy będę musiał zmieniać płyty czy wszystko będzie wgrane.

G31 520d xDrive 1330859-1.png

ex: F11 530d xDrive http://images.spritmonitor.de/1114474.png

Opublikowano
Ehhhh....u mnie w e65 te mapy nie działają. Nagrałem na DVD-R verbatin z mode 2. A nawigacja chwile mieli i mówi ze nie ma CD i włożyć poprawna płytę.

A gdzie masz czytnik ?W bagażniku czy w środku ?

W bagażniku, a to ma jakieś znaczenie ?

Ja mam czytnik w Radiu Bussines- będzie działała ta navi (1er, E87,2005r przedlift )

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ta mapa jest do takich aut:)

BMW cars from 2003 model year to 2010 year MK4 navigation unit.

3-series e46 (2000-2005), M3 (2001-2006)

5-series e39 (2000-2003), M5 (2000-2004)

X3 e83 (2004-up), X5 e53 (2000-2006)

7-series e38/Z4 e85/e86 (2003-2008)

Kilka postów wyżej masz fote jak wygląda menu w mk4. Jak masz identyko to ściągasz to. Dla ciebie scaramanga też będzie business.

Opublikowano
Nie. Ty potrzebujesz business. Na tę chwilę wersja 2018 jest jeszcze nie dostepna. Warto poczekać z miesiąc zamiast ciągnąc 2017. Chociaż zmiany zazwyczaj są niewielkie:)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=320863

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pomocną odpowiedź ;-)

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Widziałem że już sprzedają, ale nikt jeszcze nie udostępnił ani na gpsundergroung ani na cartechnology. Tu sa najszybciej linki.
Opublikowano

W końcu się udało. Na początku próbowałem wypalić plik .iso na laptopie, win 10, na płytach DVD-R oraz DVD+R, za pomocą trzech programów, NERO, POWERISO, IMGBURN. Po wsadzeniu płyt do czytnika, pokazywało brak płyty :mad2:

Wszystko się udało dopiero na komputerze stacjonarnym, widows 7. Program NERO Express Essientials, płyta DVD-R oraz DVD+R :cool2:

Może komuś się przyda ta informacja.