Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od wielu miesięcy szukam odpowiedniego (sprawnego mechanicznie i zachowanego w oryginale) egzemplarza e30 touring.

Niestety wszystkie egzemplarze, które znajdowałem w necie nie spełniały moich oczekiwań- jeden z gazem, drugi z rdzą, trzeci składak, czwarty w automacie, piąty z silnikiem 1,6 itp.

W pewnym momencie odpuściłem e30 i zacząłem szukać e34- również w kombi. Za egzemplarzami do totalnego remontu nawet się nie oglądałem. Było parę modeli, które przykuły moją uwagę, ale po rozmowie z właścicielem okazywało się, że samochód dobrze wygląda tylko na zdjęciach. Był jeden egzemplarz, który wyglądał dobrze, ale skoro w cenie 12 tys. nie sprzedał się od sierpnia 2016r. to musi być coś z nim nie tak.

http://allegro.pl/bmw-e34-525-szpera-sportsitze-trx-100-oryginal-i6661804500.html

Ponownie zacząłem szukać e30 w kombi parę dni temu i o dziwo znalazłem 2 egzemplarze, które wstępnie spełniają moje oczekiwania (m.in. benzyna, silnik <1,8)

1. https://www.olx.pl/oferta/bmw-e30-touring-doinwestowania-swieze-oplaty-klasyk-CID5-IDicp0T.html#2c16962674

2. https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-e30-320-oryginal-z-niemiec-zarejestrowane-oplacone-m20b20-6-cylindrow-ID6yIC89.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=21756201

Oba egzemplarze są oddalone od mojego miasta ok 400 km. Nie chcę jechać na darmo, więc stąd moja prośba.

Jaka jest wasza opinia na temat tych 2-óch egzemplarzy, który zrobił lepsze wrażenie? Co możecie wywnioskować po samym opisie i zdjęciach?

Czy ktoś z was zna może dane egzemplarze i wie w jakim są stanie technicznym?

Osoba posiadająca e30 od dłuższego czasu wie na co zwrócić uwagę i jest w stanie wiele zobaczyć nawet po samych zdjęciach. Każda opinia będzie dla mnie ważna.

Dziękuję i pozdrawiam,

Bolek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeśli chodzi o pierwsze e34 to nie dziwię się że się nie sprzedała, cena jak za TDSa jest zaporowa

silnik ten nie jest tani w eksploatacji i do tego ma kiepskie osiągi

felgi z oponami na śmietnik, opon tego typu już nie produkują, a normalnych nie założysz na te felgi

wyposażeniowo też bieda

jeśli chodzi o te dwie e30stki to nie spodziewaj się że w cenie poniżej 10 000zł znajdziesz coś co nie będzie wymagało inwestycji i to raczej zarówno w mechanikę (jest bardzo tania) jak i w blacharkę (nawet głębszych inwestycji), czy przede wszystkim w ogarnięcie wnętrza, bo zazwyczaj te tanie są brudne i zaniedbane, do tego mają zazwyczaj spore braki w elementach (porwane fotele czy zniszczone osłony dolne deski to norma)

w cenie poniżej 10 000 łatwiej bedzie znaleźć e36 w kombi, e30stki w dobrym stanie już drożeją

Opublikowano
Zgadza się ale że przestali produkować trx w 2001 roku , ale gdy uzbierają większą ilość zamówień to uruchamiają produkcję . Niestety cena jest porażająca , przerabiałem temat ze 2 lata temu przy e24 . Skończyło się zmianie felg na BBS RS . Została mi jedna opona z zapasu wyprodukowana pod koniec lat 80' i co ciekawe wygląda jak nowa zero pęknięć gumy . Mimo że leży już pod płotem ponad dwa lata upływ czasu jest jej obojętny . To były pancerne opony .