Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem tu nowy , więc na wstępie chciałbym się przywirać.

Od kilku dni jesten szczęśliwym (albo i nie ) posiadaczem BMW 525 z 90 r.

Auto kupiłem od pierwszego właściciela , który jak je kupił 16 lat temu włączył tryb pracy skrzyni na Ekonomiczny i tak jeźdzł , ja jak wracałem do domu chciałem go zmienić i teraz jest zwykły albo zimowy. Ekonomiczny i sportowy nie działają - co to może być.Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano
Często spotykana awaria włącznika. wyczyść go bo najczęściej jest zabrudzony to 15 min roboty.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A to automat w E34 miał 4 położenia?

Ja miałem E34 525iA z 1992 r. to wydawało mi się że miał 3 położenia: ekonomiczny, sportowy i zimowy. Sportowy włączało się przesuwając przycisk w kierunku przodu samochodu, zimowy przesuwając w kierunku tyłu samochodu, a ekonomiczny naciskając przycisk.

A co to jest tryb zwykły i jak się go włącza?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Tryb zwykły to taki kiedy pali się tylko "D" bez literli E - ekonomiczny, S- sportowy,*- zimowy.

Dzięki za poradę dziś biorę się za czyszczenie.

Opublikowano

No właśnie , chyba nigdy nie pali się samo "D" - ale u mnie się paliło. Ale teraz po udanej naprawie (wystarczyło tylko wyjąć i włożyć przełącznik ) już pali się tak jak trzeba.

Serdeczne dzięki za pomoc , kamień spadł mi z serca już myślałem , że to komp albo skrzynia.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam