Skocz do zawartości

Grzeje się E39 2,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj odpaliłem bunie i po krótkiej drodze temperatura wskoczyła na czerwone pole. Wróciłem do domu i sprawdziłem poziom płynu który był niski . Więc dolałem płyn do kreski max i odkręciłem odpowietrznik na chłodnicy odpaliłem i jedyne co buchnęło z odpowietrznika to tylko para a w zbiorniczku nie ubyło płynu. Ponadto też nie działa ogrzewanie w sensie że nie leci ciepłe powietrze . Moje pytanie jest takie czy to może skończyła żywot pompa wody czy może coś jeszcze. Liczę na waszą pomoc w diagnozie
Opublikowano

Najpierw musisz poszukać wycieku, potem odpowietrzyc układ i sprawdzić jego działanie. Czyli pompę przez przelew, termostat podczas ogrzewania. To tak na początek

Jak długo jechałes na czerwonym polu to bardzo niedobrze

Opublikowano
  • Autor
Płyn nigdzie nie wycieka a jechałem może z kilometr a jak pisałem próbowałem odpowietrzyć ale nic poza parą nie leciało z odpowietrznika wiec mniemam że to padła pompa wody
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Źle odpowietrzasz..
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
to powiedz jak to zrobić dobrze
Opublikowano
Czytaj kolego i odpowietrzaj viewtopic.php?f=72&t=143728#p1014874
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Z tym odpowietrzniem to śmiechu warte panowie.Jeżeli w zbiorniku jest full to na pracującym silniku musi sie coś pokazać jeżeli nie to szukaj co sie uwaliło(słusznie pomyślałeś o pompie) bo auto samo z siebie sie nie zapowietrzy i nie robi takich cyrków.

A chłopaki z forum jeszcze milion postów o odpowietrzaniu by napisali jakby to tylko jedyna rzecz była która układzie chłodzenia jest do wykonania.Jak auto ma sprawną pompę elektryczną to z pustego układu odpowietrzam auto bez odpalania,bańkę z płynem rzucam w kąt i ani grama po zagrzaniu auta nie dolewam,a wy robicie z tak prostej sprawy prom kosmiczny.Tak jak w innych tematach mierzenie stanu oleju,nie po nocy a po tylu minutach,nie tak a tak.No dajcie spokój :duh:

Opublikowano
Zależy czy przed listem czy po. Przed często jest problem z odpowoetrzeniem. I nikt tu problemu nie robi a sami użytkownicy. Zobacz jak założyciel tematu odpowietrza silnik. Po prostu duzo ludzi robi to nie tak jak trzeba