Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Auto ma 135000km przebiegu. Ogolnie chodzi ok.

Ostatnio ubywa coraz wiecej, ok 200ml na 1000km. Na oko nie widac od gory wyciekow. Dodatkowo mimo ze auto rozgrzane czesto troche leci siwawy bialy dym z rury wydechowej i podczas testu spalin poziom HC weglowodorow byl za wysoki.

Moge prosic o oponie co tu tobic?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Opublikowano

Czyli rozumiem ze ten wysoki poziom HC w spalinach i dym moze byc przez ten ubywajacy plyn? Jakie sa sposoby przedostania sie plynu do wydechu? Tylko przez uszczelke?

Opublikowano

A ile jest objetosci miedzy min a max w zbiorniku wyrownawczym?

Kurna tez mi ubywa, chyba troche mniej, bo przez 1500km ubylo 0.5-1cm od max i sądząc po tym, ze po dluzszej trasie rowniez zaczyna mi leciec para z rury jak pochodzi na postoju, a wydaje mi sie, ze juz po trasie 200km raczej cala wilgoc z wydechu powinna zostac osuszona, zatem mam podejrzenie ze dostaje sie plyn do cylindrow

Opublikowano

Nie wiem dokladnie ale mysle ze miedzy min a max jest ok 0.250ml. Ostatnio jak dolewalem bylo min i po 0.250 bylo max wiec chyba tak to jest.