Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie jak wilgotno to zapala sie kontrolka Active steering i DSC . Magiel chodzi lekko kierownica prosto gdzie szukac problemu wtyczka pod prawym nadkolem przeczyszczona :(
Opublikowano

W pierwszej kolejności podpiolbym komputer,jakie błędy pokaże.Tak to wróżenie z fusów.U mnie też ostatnio miałem problem z AFS,kierownica prosto także tym sie nie sugeruj.Co prawda DSC się nia paliło ale u mnie wyskoczył błąd

613D - Lock:electrical fault ,System: Active Steering

Częsta przyczyna to wilgoć w prawym nadkolu w kostce,albo tak jak u mnie było jeden z przewodów który idzie z kostki prawego nadkola do magla w komorze silnika byl uszkodzony.

Tu tez jest opisane

viewtopic.php?f=73&t=182464&hilit=active+stering&start=15

Opublikowano

Akumulator podładuj słaba bateria wali przedziwne komunikaty tak samo jak padnięty IBS.

Odepnij klemę plusową na 5 minut podepnij zrób kalibracje kręć kierownicą w lewo na maksa potem w prawo na maksa i na wprost.

Jeśli nie pomoże to tak jak kolega wyżej pisał musisz z DISA błędy odczytać na Allegro za 60 zł z wtyczką do gniazda obd kupisz.

Sprawdz kostki pod fotelem pasażera jest tam sterownik od AS i tam też wilgoć z dywanika lubi siedzieć.

Powodzenia

Opublikowano
Witam po podlaczeniu inpa pokazala 2 bledy dsc d368 i 5f62 i 2 bledy asf 614A i CE97 jeszcze raz przejzalem wtyczke przy nadkolu i jeden kabelek w polowie byl zasniedziale i sie urwal jak go poruszylem mocniej zlutowalem ale dalej to samo :mad2: co dalej caly czas pokazuje te same bledy Jak wstawic fotke :)
Opublikowano
Wszystko dziala winowajca okazal sie drugi urwany kabelek w kostce pod prawym nadkolem .Ale mnie to nerwow kosztowalo juz myslalem ze padl sterownik . :D :D
Opublikowano
Super że podałeś rozwiązanie problemu bo zazwyczaj takie posty kończą się bez podania przyczyny jak nie wiadomo co to karzdy wypisuje a jak naprawi to już nic nie pisze
Opublikowano
A jednak kabelek ,tak jak u mnie był przerwany.Często to siada,chyba miejcse tej wiązki i kostki w od prawym nadkolu,nie jest najlepsze.Wrazliwosc na uszkodzenia ,przetarcia.Dobrze że nie modul bo to droga sprawa. :D