Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,wczoraj zaczal mi samochod dziwnie pracowac,wywalilo check enginePo podlaczeniu pod kompa wyskoczylo wypadanie zaplonu na 3 cylindrze. Na co zwrocic uwage, swieca,cewka? czujnik rozrzadu, a moze wtrysk. Dodam ze po odpaleniu buda drga i lekko obroty skacza.
Opublikowano (edytowane)
Tak zrobie jutro,a myslisz ze mogl tez sterownik silnika pasc? silnik odpala normalnie,dojechalem tak ze swiecka do Bialegostoku. Jakie sa o jawy przy uszkodzeniu sterownika silnika? Edytowane przez wars
Opublikowano
Najpierw sprawdź to co kolega wyżej pisał. W większości padają cewki, które są marne jakich nie kupisz. Pewnie skończy się na cewce i dasz sobie spokój. Po co ból głowy od razu o sterownik :) Zaczyna się od rzeczy najprostszych, no chyba, że jesteś z tych co od razu wymieniają pół samochodu albo winne są zawsze uszczelka pod głowicą albo dwumasa.
Opublikowano
Jutro mam termin u mechanika, na poczatek podmienie cewke i swiece,zrobie nowy scan i zobacze czy wywali blad na innym cylindrze. Tylko czemu w creatorze pokazuje mi nr czesc 7549387 , a to wychodzi na sterownik.
Opublikowano
Wiec padla cewka i 2 swiece byly na wymarciu. Wymienilem odrazu wszystkie swiece i wadliwa cewke. Teraz smiga az milo. Dzieki za podpowiedzi. Temat mozna zamknac.