Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z cieknącym płynem od spryskiwaczy i potrzebuję pomocy jak dostać się do zbiorniczka od spryskiwaczy w E70. Mokra plama robi się za kołem pasażera jakby pod podłogą.Wlewam płyn i na następny dzień już nie ma. Nie chcę rozbierać wszystkiego więc może już ktoś miał podobny problem ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij koło , odkręć jedną część nadkola i zbiornik masz jak na dłoni zobaczysz czy przypadkiem nie jest pęknięty ? ,albo pompka się wysunęła ? .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Aby mieć komfortowo dostęp musisz próg i błotnik poluzować.Te pompki często przeciekaja a ich jakość jest słaba niestety.Mi pod wpływem Sonaxa zimowego (oczywiście oryginał) tylko jakiś mocniejszy był padly dwie .Jedna po drugiej.
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam mam problemy z wynikającym płynem od spryskiwaczy mokra podłoga i dywanik kierowcy o gdzie dokładnie znajduje się zbiornik
Opublikowano
Dostęp do zbiorniczka masakryczny :-( U mnie nie było wiadomo z czego cieknie i trzeba było wszystko zdjac a mam tez progi które dodatkowo skoplikowaly. Mechanik strasznie się namęczył. Wymienione zostały dwie pompki i sitka. Spokój od roku.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
to chyba powszechny problem w e70. NIEdawno kupilem i co nalalem do pelna rano nie bylo. co ciekawe w aucie bardzo mocno smierdzialo plynem. rozebralem nadkole aby dostac sie do zbiorniczka i co i nic :) nic nie cieknie. Mechanik mowil ze naprawial to w x3. podobna przypadlosc winowajca byl przewod do tylnego sprykiwacza. musial go odlaczyc i pociagnac nowy bo BMW w x3 puscilo wewnatrz kabiny tunelem srodkowym :)))) kolesiowi lal w podloge i plyn wyciekal otworami w podlodze..... Wiec narazie odlaczylem przewod do tynego spryska i jest ok plyn nie ucieka wiec to samo co w x3........ orientujecie sie jak idzie przewod w x 5?
Opublikowano
U mnie podciekało z prawego spryskiwacza, pod zderzakiem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podnosisz delikatnie klapke a kombinerkami złapiesz dysze i wyciagasz. Musisz zablokować. I patrzeć skąd leci
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy, dopadła mnie ta sama przypadłość ze zbiorniczkiem płynu, gdzieś musi być pęknięty, bo wszystko co wleje, zaraz jest na ziemi :)

Niby prosta sprawa, ale czy w E70 różnią się zbiorniczki czymś oprócz ilości pompek?

Potrzebuje takiego z 3 pompkami, sporo jest używek, ale czy będą pasować? Nowy wg katalogu ma takie numery: 61 67 7 161 477.

Pozdr!

Opublikowano

Pierwsze widzę trzy pompki....nie wiem do czego trzecia jest .Zbiorniki są wszystkie takie same

U mnie jest ten sam nr I dwie pompki. Wg tego numeru nie ma trzeciej

• 6 lat później...
Opublikowano

3 pompki bo jedna jest na szybę przód, 2 na szybę tył, 3 na ksenony. U mnie też są 3 także to żadna nowość. Pozdrawiam.