Skocz do zawartości

problem z nawiewem klima manualna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy temat był juz wałkowany, czy ja zle szukam.

Mam następujący problem z klimatyzacja manualna. Otóż nie mogę zmienić kierunku nadmuchu, wieje tylko trochę na szybe i kabine. Nie reaguje na zmiane kierunku.

Spotkał już się ktoś z tym problemem i podpowie mi gdzie szukać problemu i za co się zabrać?

Klima manualna, panel jak na zdjęciu. Pozdro

http://i57.photobucket.com/albums/g212/ol3k2/bmw-e46-panel-klimatyzacji-nawiewow-manualna-4083030363_zpsffzrll0m.jpg

Opublikowano (edytowane)

Zacząłbym od podmiany panela na inny.

Potem mozna sprobowac zobaczyc czy przestawiają sie silniczki. W inpie ale też wizualnie - trzeba by schowek wyjąć i możliwe, że zaślepkę poduszki pasazera.

Albo przerobić na klimatronik ;)

Edytowane przez mariryb
Opublikowano
Niestety drugiego panelu nie mam do podmiany, hmm a przy przerabiania na klimatronik dużo roboty czy tylko p2p? Słyszałem że aby tryb "auto" działał jest trochę więcej roboty?
Opublikowano

Znajdz jakąś bmke w okolicy czy u znajomego.

Jak nie znajdziesz to mam kilka paneli za małe pieniądze (15zl).

Z przerobieniem jest roboty na pol dnia, a dla osoby ktora nie robila tego nigdy caly dzien. Potrzebne jest też troche czesci.

Jakbyś chciał to robie takie przekładki niedrogo.