Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po mojemu najprościej było by to zrobić na przekaźniku, który po podaniu plusa i minusa od kierunkowskazu, rozwierał by minusa od ringów przez co gasły by i zapalały się wraz z kierunkowskazem w momencie jakbyś miał właczone ringi :)
Opublikowano
A jakiego typu przekaźnik, nie ukrywam, że jakoś mega się nie znam na tym :D próbował ktoś w ogóle to zrobić? myślę, że fajnie by to wyglądało :mrgreen:
Opublikowano
Da się to zrobić podpinając masę ringu do plusa kierunku. Wtedy gdy masz włączone postoje i włączysz kierunek ring będzie mrugał. Ale odradzam ci takie kombinacje z dwóch powodów,wywali ci mase byków od świateł i ryzykujesz dowód rejestracyjny. I w ogóle po kiego wała to robić?
Opublikowano
Jest taka opcja bez zbędnej rzeźby. Mianowicie odsyłam do filmiku
przewiń sobie do 4:44 i tam jest o tym mowa.

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
Jest taka opcja bez zbędnej rzeźby. Mianowicie odsyłam do filmiku
przewiń sobie do 4:44 i tam jest o tym mowa.

teraz to mnie oświeciłeś, najzwyczajniej na świecie można zakodować to?

Opublikowano
Da się to zrobić podpinając masę ringu do plusa kierunku. Wtedy gdy masz włączone postoje i włączysz kierunek ring będzie mrugał. Ale odradzam ci takie kombinacje z dwóch powodów,wywali ci mase byków od świateł i ryzykujesz dowód rejestracyjny. I w ogóle po kiego wała to robić?

No niezły pomysł z tym podpinaniem masy ringu do plusa, jeśli chcesz zrobić zwarcie, naprawdę wspaniały pomysł :)

Opublikowano
a da się tą opcję włączyć w ncs expert? bo mam interfejs newrusa, a na tym filmiku jest włączane programem bmw scanner v1.4.0 a on kosztuje ponad stówkę :)
Opublikowano

No niezły pomysł z tym podpinaniem masy ringu do plusa, jeśli chcesz zrobić zwarcie, naprawdę wspaniały pomysł :)

Kolego jestem w stanie się z Tobą założyć o co chcesz,że do zwarcia nie dojdzie. Tą samą metodę wykorzystuje się w naczepach ciężarówek jak i w autobusach. Nie jest to więc mój wymysł tylko sprawdzony sposób od wielu lat. Nie jestem w stanie w tej chwili tego rozrysować,a Ty nie doczytałeś dokładnie. W podanym sposobie nie łączysz kabla minusowego postojówki (tego z instalacji)z plusem kierunkowskazu,tylko prowadzisz masę od żarówki postoju do plusa kierunku. Poczytaj o łączeniu szeregowym. W takim układzie to żarówka kierunkowskazu poprzez swój żarnik łączy do swojej masy. W momęcię włączenia kierunku (z powodu swej mocy) żarówka "zabiera" cały prąd i postojówka gaśnie.