Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zainteresowało mnie poniższe ogłoszenie.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6604817217#c4e0fb209d

VIN: B396757

Oglądałem auto, niestety w trakcie i po deszczu. Lewy bok malowane miał drzwi przód/tył i kawałkiem tylni błotnik, czujnik wskazał w połowie drzwi 400-450 reszta elementów w granicach 120-160.

Sprzedawca /handlarz/ telefonicznie o tym mówił i się potwierdziło. Środek czysty, silnik równo pracuje, skrzynia nie szarpie. Lampy fabryczne, chociaż lewa jakby delikatnie nieszczelna.

z grubszych mankamentów to niesprawne 3 czujniki z przodu oraz panoramiczny dach, ponoć otwiera się i nie chce zamknąć. /aktualnie odpięty/ mówił, że to kwestia wymiany jakiegoś czujnika.

Z pewnego źródła dostałem raport z serwisów, ale nie zgrywa się on z wpisami w papierowej książce.

Na dzień dobry po oczach dostałem tablicami WR, no ale jak już tam byłem, to obejrzałem.

Co o tym autku sądzicie?

Pozdrawiam

15128753_1259718737403731_1483052585_n.png?oh=2762a4166c18d48a5e20a50ab2ecfdee&oe=58311F0A

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Skoro książka nie zgadza się z wydrukiem z serwisu to wniosek może być tylko jeden...

Nie działające czujniki - dlaczego mogłyby nie działać czujniki ? - bo pewnie cały zderzak był zmieniany.

Jeżeli panoramiczny dach nie działa, to poważnie bym się zastanowił, czy nadal chciałbym taki samochód kupić. Nie dlatego, że bardzo chciałbym go otwierać i zamykać. Wadliwie działające zamykanie może sprawić, że będzie nieszczelność i woda będzie dostawała się do wewnątrz.

Opublikowano
Nie kupiłbym z niedomykającym panoramą-to są duże koszty naprawy,pytanie dlaczego handlarz sprzedawca tego nie naprawił?

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie naprawił bo tak jak sam napisałeś mogą to być duże koszty naprawy a handlarz już w to nie wejdzie.
Opublikowano

Jest i takie prawdopodobieństwo.

Ale zważywszy na umiejscowienie czujników w okolicach narażonych na kolizję, to można domniemywać, że zadziałała na nie siła zewnętrzna. Tym bardziej, że zepsuły się trzy, a nie wszystkie. Gdyby wszystkie, to możnabyłoby mówić o jakiejś usterce, ale trzy - to albo wadliwie podłączone albo w ogóle nie naprawione.