Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem niedawno moje BMW i od początku świeciła się kontrolka zużycia okładzin hamulca. Okazało się że nie ma założonego czujnika. Wyczytałem na forum że czujnik zmienia się razem z klockami wiec kupiłem i klocki i czujnik. Jak i gdzie zamontować go w klocku wiem ale nie mogę znależć miejsca gdzie wpina się go z drugiej strony ponieważ czujnik ma taką dwu pinową wtyczke w takiej plastikowej tulei i to głębokiej a u mnie wiszą takie dwa kabelki zakończone dwoma osobnymi wtyczkami w kształcie litery L które nijak nie pasują do całości. czy mógłby mi ktoś przysłać najlepiej zdjęcie jak to jest u niego podłączone? albo jakis dokładny opis czego i gdzie szukać. Może poprostu brakuje mi jakiejś przejściówki? POMOCY!! [email protected]
Opublikowano

W aucie powinna byc druga czesc tej wtyczki. Jezeli jej nie ma to znaczy ze ktos to oberwal.

Pozostaje pytanie czy te kable co stercza u ciebie sa na peno od tego czujnika.

Jezeli tak to tylko trzeba jakos to do kupy zlozyc i OK.

Opublikowano
w nadkolu powinien byc taki plastik do ktorego wchodzi kabel, otwierasz ten plastik i tam wpina sie czujnik aha na przodzie w lewym nadkolu bedziesz mial ten czujnik, a z tylu w prawym. :cool2: jak zdejmiesz kolo to go napewno zobaczysz! :norty: