Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wracając do rzeczy. Jeździłem ostatnio F30 z ledami bez adaptiva i muszę napisać, że te ledy są nędzne i nie warto do takiego sprzętu dopłacić nawet złotówki. Te światła ledowe są może lepsze od tego co mam w 10 letniej e90 z xenonami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam jestes ch*jek w BMW z wiejskimi kiczowatymi ledami z odpustu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Twoja reakcja kaze mi sie domyslac, ze jestes jednym z tych wesolych kierowcow ciezarowek, ktorzy bez pardonu na chama oslepiaja kierowcow jadacych z naprzeciwka jesli niedostatecznie szybko zmienia dlugie na mijania. Mniej spiny i zlosci w zyciu i tu na forum zycze, kolego. Poprzedniego posta zmienilem, zebys nie czul sie taki spiety, a modow prosze o ew. posprzatanie tego offtopu :)

Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hahaha ;) każdy jeździ czym chce ;) wyluzuj człowieku bo na zawał jeszcze kipniesz....

Mi się Ledy adaptacyjne podobają, zasięg, jakość światła, barwa etc.... Nie żałuję prawie 10 k, wolę adaptacyjne Ledy niż x drive w aucie.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

Jestem wyluzowany. Tylko po co odrazu kogos od ch..kow wyzywac. Tak samo ten h.. z tira by powiedzial ze jedzie jakis f... bmw i mu wszystko wolno bo ma ledy i to w tanszej wersji. Sorki za offtopa

Opublikowano

Hahaha ;) każdy jeździ czym chce ;) wyluzuj człowieku bo na zawał jeszcze kipniesz....

Mi się Ledy adaptacyjne podobają, zasięg, jakość światła, barwa etc.... Nie żałuję prawie 10 k, wolę adaptacyjne Ledy niż x drive w aucie.

Pozdrawiam

Mi tez sie ledy podobaja. MB ma teraz fajne w e klasie bynajmniej fajne maja przywitanie. Tez sie zastanawiam czy doplacac tyle kasy zwlaszcza ze mowia ze xenon tez wcale gorszy od tych ledow nie jest. Ale u mnie kierunki napewno w standardzie beda hehe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dioda Led raczej nie przepali się tak jak zwykła żarówka.Natomiast nie są pozbawione istotnej wady ( kseny równie ) wraz z przepracowanym czasem tracą stopniowa emisję światła.Duży wpływ na "starzenie" Led ma jakość ich wykonania.

Np.w domowych żarówkach Led, po przepracowaniu ok.10-20tys. godzin, w zależności od producenta tracą ok. 30% emisji.

Wydaje mi się że ten proces nie jest tak szybki,nie powinno być źle,chyba wolniejszy niż w ksenach.Tylko że w ksenach można wymienić sam palnik a w ledach na dzisiaj brak takiej możliwości (tylko całą lampę). Mam nadzieje że jakość zastosowanych Ledów pozwoli zapomnieć na bardzo długo o tej zależności,pożyjemy zobaczymy :cool2:

W xenach jest to ponoć zauważalne jak się wymieni jeden palnik na nowy, a w drugiej lampie pozostaje stary.

Zamawiając nowy samochód tylko teoretycznie mamy wyboru, Ledy - halogeny.

Na jeździe próbnej miałem okazję porównać. Jakość światła halogenów to porażka w porównaniu z stojącym obok samochodzie z ledami. Druga kwestia wizualna- halogeny z poprzedniej opoki, pasują jak wół do karety w tym samochodzie.

Dopłacając ponad 5tys.zł za produkt który tak naprawdę nikt nie wie jak będzie się sprawował po czasie jest loterią w której to tylko teoretycznie mamy wybór nie brać udziału.

Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Warto przypomnieć sobie jak to było w czasie kiedy ksenony wchodziły na rynek tez sie każdy obawiał a i pamietam jak cos koło 98 roku ojciec chciał dostać żarówkę ksenon do okulara w żadnej hurtowni nie było i skończyło sie na żarówce z aso jeszcze na zamówienie za coś Ok 900zl.

Przechodząc do tematu to ledy jako oświetlenie główne tez pojawiło sie stosunkowo niedawno a już da sie znaleść warsztaty które są w stanie wymienić pojedyncze diody w światłach, fakt ze nie jest to już tak prosta operacja jak wymiana żarówki ale tez nie ma co siać defetyzmu ze zamiast żarówki trzeba bedzie wymienić lampy :oops:

• 1 rok później...