Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie czym może być spowodowane nie wychylanie się ekonomizera na 5 biegu do 20l. Zatrzymuje się na 15l max a dodatkowo zauważyłem ze komputer strasznie zaniża spalanie o jakieś 3 litry. Jeździłem z podpięta inpą ale parametry przepływki i doładowania w jak najlepszym porządku. Wtryski też ok. Ciągnie do samego końca choć może delikatnie zamula z dołu. Czy ktoś mnie naprowadzi ?? Podciśnienie sterowania turbo zmienione i sprawdzone działanie gruszki i wszsytko wg inpy jest ok. Tylko skąd nagle takie jaja z ekonomizerem i tym zaniżonym spalaniem na kompie gdzie obecnie pokazuje mi 5,8l jezdząc tylko po mieście?/

Opublikowano

U mnie jest tak samo. Nie ma się co przejmować tym.

Pzdr.

Opublikowano

530d na 4 biegu ekonomizer spokojnie przekracza 20l na 5 okolice 19-20 ( seryjna mapa )

Polecam sprawdzić przepływkę, ewentualnie czujnik ciśnienia paliwa na listwie CR też może powodować coś takiego