Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie E60 z silnikiem 3.0d o mocy 218 km z skrzynią manual .

Przy gwałtownym przyśpieszeniu 2 i 3 bieg . gaz w podłogę , za mną bardzo spora zasłona dymna o czarnym kolorze lol lol aż wstyd czasem :shock:

Podczas normalnej jazdy delikatnie przydymia , jechałem drugim samochodem widziałem z tyłu .

Samochód kupiłem w Maju , zrobilem już od tej pory 6 tyś km . Auto mam moc , pali na dotyk ciepły / zimny . Turbina nie gwiżdże. EGR czyściutki .

Korekty wtryskiwaczy :

1cyl - 0,56

2cyl - 0,70

3cyl- 100 Program Delphi zawsze tak pokazuje

4cyl 0,35

5cyl 0,90

6cyl -0,40

BMW nie posiada fabrycznie filtru DPF , wersja bez DPF . Rozumiem musi gdzieś te spaliny wydmuchać ale żeby aż tak ? . A może klap już nie ma i dlatego ? . Co sądzicie

Opublikowano
Sprawdź szczelnosci dolotu,szczegolnie wąz od spodu ktory naklada sie na egr.MOze masz mocno niefachowego wirusa albo boxa.Podstawa to parametry z inpy przeplywki i turbo przy pelnym obciazeniu.JA nie mam dpf i tez troche podkopci,ale mam wirusa.MOe egr nie chodzi prawidlowo.
Opublikowano

Hej

Ja też tak mam jak jeżdżę spokojnie i później dam w podłogę to potrafi rzygać sadzą i to ostro ,ale jak go przegonie to na jakiś czas spokój .