Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępnie wybaczcie mi jeśli zakładam temat który był wcześniej przez kogoś poruszany ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.

W swoim aucie pod podłokietnikiem mam wejście tylko aux a bardzo mi zależy żeby tą kostkę zamienić na wejście aux i usb. Dokładnie taką http://allegro.pl/gniazdo-aux-usb-bmw-e87-e90-e84-x1-nowe-i6542020214.html.

Czym oprócz konfiguracji radia coś jeszcze trzeba zrobić. Czy wgl może nie da się wymienić tej kostki. W swoim bmw nie mam bluetoof.

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano
Czy naprawdę ani jedna osoba która jest na tym forum nie chciała sobie w taki sposób domontować usb? Bardzo proszę o pomoc i informacje od osób które z tym problemem miały do czynienia.
Opublikowano

Na razie robię rekonesans, ale wychodzi na to, że potrzebny jest moduł (montowany w bagażniku pod podłogą, na śrubach), do tego wiązki, hub USB, kilka drobniejszych elementów... Zestaw wszystkiego co potrzebne pod numerem części: 65410445465.

Co ciekawe mając to już założone wystarczy dołożyć mikrofon i antenę, żeby mieć zestaw głośnomówiący bluetooth.

Jestem świeży w tym temacie, więc mogę się mylić.

http://s58.radikal.ru/i162/1203/69/2880d9374274.jpg

Opublikowano

Tak jak kolega napisał, potrzebny będzie moduł MULF 2 i zapewne odpowiednie okablowanie. Nie napisałeś jeszcze czy masz auto przed liftem czy po i jakie radio masz obecnie zamontowane.

Wysłane z mojego E6533 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Nadal zgłębiał temat i wychodzi na to, że można też zamienić Business CD na Professional CD, które jest połączone z gniazdem AUX/USB bezpośrednio przez co nie wymaga modułu. Do tego ma wbudowany bluetooth.
Opublikowano
Czyli żeby działał mi USB na radiu businnes muszę ciągnąc całe okablowanie wraz z kupieniem i zainstalowaniem bluetootha. To koszty robią się bardzo duże a po drugie demontować tapicerkę w aucie za bardzo mi się ten pomysł nie uśmiecha. Nie ma innego tańszego rozwiązania. Dlaczego nie da się tylko zmienić kostki i prze programować radia żeby widziało USB?
Opublikowano
Nadal zgłębiał temat i wychodzi na to, że można też zamienić Business CD na Professional CD, które jest połączone z gniazdem AUX/USB bezpośrednio przez co nie wymaga modułu. Do tego ma wbudowany bluetooth.

Radio Professional z CD kosztuje 1000 zł z bluetooth. Jeśli bym takie radio zakupił. To wystarczy wtedy zmienić wtyczkę z samym aux na AUX/USB i będzie działać już beż programowania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gniazdo USB jest podłączone pod moduł MULF2 w bagażniku. Jak chcesz mieć USB (można przy okazji BT mieć) musisz dołożyć MULFa. Sama jednostka radia nie ma wejścia USB ani wbudowanego Bluetooth'a.